Kerületi hírek

Iskolakezdési utalvány 664 kisdiáknak

2016. augusztus 22.

Szeptemberhez közeledve a tanévkezdéshez nyújt segítséget az önkormányzat az első évfolyamos józsefvárosi kisdiákok szüleinek: az 5000 forint értékű iskolakezdési utalvány szeptember 8-ig vehető át a Polgármesteri Hivatalban.

 Sok szülő már augusztusban elkezdi böngészni az iskolák, illetve a tanító nénik által összeállított listát, mi minden kell az első osztályosoknak – is – a tanévkezdéshez. Ez a lista bizony nem rövid, és míg a kisdiákok a tolltartójukat és új iskolatáskájukat rendezgetik, addig a szülők a pénztárcájukban keresgélnek. 
A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelt céljának tekinti, hogy minden lehetséges eszközzel segítse a kerületben élő családokat. Mint Sára Botond alpolgármester elmondta, szeptember közeledtével az elmúlt évekhez hasonlóan papír, írószerek, füzetek vagy tolltartó vásárlására minden józsefvárosi lakcímmel rendelkező első osztályos diák két darab iskolakezdési utalványt kap ajándékba, összesen 5000 Ft értékben.

 

 
Az utalványok négy kerületi boltban (KeS Trade, Papelito, Baross papír, Mill-R Papír) válthatók be 2016. december 31-ig, így a későbbiekben is hasznosak lehetnek, ha netán már minden szükséges eszközt és felszerelést megvásároltak a szülők.
A hatéves Zsófi is most kezdi az első osztályt, két testvérével fog egy iskolába járni. Kissé megszeppenve, Sára Botond alpolgármestertől édesapja jelenlétében vette át az utalványokat. Józsefvárosban az idén 664 kisdiák jogosult az utalványra. Az utalványokat kizárólag a gyermek törvényes képviselője, akadályoztatása esetén meghatalmazottja veheti át, az érintetteknek postai úton kiküldött meghatalmazás kitöltésével. A gyermek abban az esetben is jogosult a támogatásra – iskolalátogatási igazolás bemutatása mellett –, ha nem kerületi intézménybe jár. 

 

 
Az utalványok átadása már elkezdődött, a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályának pénztárában (II. emelet 202/5-ös iroda) vehetők át az alábbi időpontokban: augusztus 25., 30. és 31. napján, valamint szeptember 1., 6., 7., és 8. napján 10.00-15.00 óra között. Bővebb információ a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Ügyosztály Családtámogatási Irodájánál (cím: 1082 Budapest, Baross u. 66-68., telefon: 459-2277) kapható.


 Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza