Kerületi hírek
Kerületünk nyerte a Virágos Magyarországért versenyt

Józsefváros a legvirágosabb budapesti kerület

2014. szeptember 27.

Józsefváros nyerte a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt. A díjat dr. Kocsis Máté polgármester vette át a turizmus világnapján, szeptember 27-én a fővárosi polgármesteri hivatal épületében rendezett díjátadón. A VIII. kerületi önkormányzat az elismerést többek között azért kapta meg, mert az elmúlt években megújította az összes közterét, növelte zöldfelületeit, amelybe bevonta a lakosságot is, az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket pedig az energiatakarékosság jegyében újította fel.

Idén 12 fővárosi kerület, köztük Józsefváros is benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenybe. A zsűri augusztusban járt kerületünkben, ahol a kertészeti, városrendezési, településtervezési, környezetvédelmi és turisztikai szempontok alapján pontozta Józsefvárost. A szakemberekből álló zsűri értékelése szerint a VIII. kerület azért érdemelte ki a Virágos Magyarországért verseny budapesti fődíját, mert az elmúlt években az összes közterét felújította, a térfigyelő kamerák telepítésével javította a közbiztonságot, az energiatakarékosság jegyében megújította minden iskoláját, óvodáját és bölcsődéjét, a teljes újjáépülés érdekében pedig vállalta a társasházak felújítását.

 

A díjat Józsefváros nevében dr. Kocsis Máté polgármester vette át a turizmus világnapján, szeptember 27-én a fővárosi polgármesteri hivatal épületében rendezett díjátadón Budapest főpolgármester-helyettesétől, dr. Szentes Tamástól. Küldöndíjat a XI. és a XIX. kerület kapott.

 

A díjátadó ünnepségen jelen volt a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, dr. Ruszinkó Ádám, aki beszédében kiemelte, a verseny a „zöld gondolat és életszemlélet mellett hozzájárul a kormány munkahelyteremtési célkitűzéséhez is”.

 

Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint csak úgy tehetjük vonzóvá hazánkat, ha környezetünket szépítjük, amelyért a versenyben díjazott kerületek kiemelkedően sokat tettek. A verseny országos díjkiosztó rendezvénye november első hetében lesz, ahol a díjazott budapesti kerületek szintén szerepelnek majd.

 

A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 20 éves múltra tekint vissza. Az évek alatt mozgalommá fejlődött megmérettetés célja, hogy felkarolja és támogassa a hazai kertkultúrát valamint vendégváró országképet alakítson ki hazánkról a települések esztétikus megjelenésén keresztül.

 Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza