H13

Józsefvárosi Üzleti Klub a H13-ban

A nyár előtti utolsó Üzleti Klubra gyűltek össze június 26-án a kerület vállalkozói a Diák és Válallkozásfejlesztési Központban (H13), a Horánszky utcában. Az érdeklődőknek Egry Attila alpolgármester számolt be a közelmúlt eseményeiről, a kerület előtt álló feladatokról, valamint a városvezetés terveiről, majd Szűcs Mátyás fejlesztési tanácsadó, a Széchenyi Programiroda munkatársa ismertette azt a lehetőséget, amellyel a hazai cégek jelentős támogatással gyakornokot fogadhatnak.

Egry Attila elmondta, a nyári időszak mindig csendesebb, mint az év többi része, ám Józsefvárosban ezek a hónapok sem telnek el fejlesztések nélkül. Példaként a Csarnok negyedben meginduló, a Déri Miksa utcát és környékét érintő munkálatokat említette, amelyre kerületünk 300 millió forintos támogatásért folyamodott ezen a héten a fővároshoz, és amely összeget saját forrásokkal egészít majd ki az önkormányzat. Hozzátette: ez az összeg természetesen nem lesz elegendő a negyed teljes megújuláshoz, de a kezdeti lépések megtételére és a közös tervezéshez kellő teret biztosít.
 
 
Az alpolgármester az is elmondta, hogy a közeljövőben önkormányzati telkek és ingatlanok kerülnek értékesítésre – főként Józsefváros belső részein és az Orczy negyedben –, így érdemes figyelni a hirdetményeket azoknak, akik a jövőben ilyen típusú fejlesztésekben gondolkodnak vállalkozásaik számára.
 
 
Ezt követően Szűcs Mátyás fejlesztési tanácsadó, a Széchenyi Programiroda munkatársa mutatta be azt a Közép-magyarországi régióban induló gyakornoki programot, amely 25 év alatti, szakképzettséggel rendelkező fiatalok munkaerőpiaci integrációját segíti elő.
 
 
Mint elmondta, ez a projekt nagy népszerűségnek örvendett eddig is a mikro-, kis- és középvállalkozások körében, hiszen ezek a cégek így új munkatársakat taníthatnak be, amely folyamat költségeinek nagy részét az állam magára vállalja. A szakember rámutatott, a támogatási kérelmek benyújtásának tervezett határideje 2018 augusztusának eleje, ám a cégek regisztrációját érdemes már most elvégeznünk az elektronikus uniós pályázati felületen (EPTK).
 
 
Az esemény végeztével Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója elköszönt a megjelentektől, emlékeztetve őket arra, hogy a nyári szünet után, szeptembertől újra érdekes előadások várják az érdeklődőket a Józsefvárosi Üzleti Klubon.
 
Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

« vissza