Programajánló

Kiállítások a Palotanegyedben

2016. június 15.

A közelmúltban nyílt kiállítás a 60 éve elhunyt Supka Gézáról a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár aulájában, illetve Bódi Barbara A Tükröm-tükröm, avagy a másságról másképp című tárlatot is megtekinthetik az érdeklődők a Párbeszéd Házában, akik ellátogatnak a Palotanegyedbe júniusban.

 A 87. Ünnepi Könyvhét előtt egy nappal kiállítást nyílt a nagy könyveseményt kitaláló Supka Géza tiszteletére a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár aulájában. A régész, író, újságíró halálának 60. évfordulójára rendezett tárlatot unokája, Bényi Eszter textilművész állította össze, aki nagyapjáról mesélve elmondta: „Tiszta, becsületes ember volt, minden tettét a jó szándék vezérelte és egész életében a világ előrelendítésén dolgozott”. A kiállítás 2016. július 2-ig tekinthető meg a Reviczky utcai Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

Különböző nemzetiségek arcain keresztül különböző emberi érzéseket mutat be Bódi Barbara Boba, a nagyméretű vászonra festett olaj portréi által a Párbeszéd Házában. A 12+1 részes sorozat tizenharmadik darabja egy tükör, amelybe belenézve a műkedvelő maga is a kiállítás részévé válik. A tárlat július 5-ig hétköznaponként 15 és 18 óra között tekinthető meg.
 

« vissza