Közösséget építünk

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Kubinyi Attila Bélánét

Kubinyi Attila Béláné szerencsésnek mondhatja magát, hiszen 4 unokája és 11 dédunokája is felköszöntötte kilencvenedik születésnapja alkalmából. A jó egészségnek örvendő Éva néni öt évvel ezelőtt még az ablakot is egyedül pucolta, ezt ma már csak a családja kérésére nem teszi, azonban rendszeresen ellátogat hozzájuk, természetesen gyalog

 Kubinyi Attila Béláné 1926. december 3-án született Józsefvárosban. Szüleivel először a Kisfaludy, majd a Gyulai Pál utcában lakott, férjével 1953-ban költözött abba a lakásba, ahol a mai napig is aktívan éli hétköznapjait. Mint mondja, soha nem szabad megállni, mindig menni kell. „Talán ez a hosszú élet titka” – teszi hozzá mosolyogva.




Fegyverműves párját 1943 novemberében ismerte meg, a következő év tavaszán pedig össze is házasodtak. Rövid ideig egy biztosítónál dolgozott, majd egy ékszerüzletben segített ki, később a Fémárugyárban és minisztériumban is dolgozott titkárnőként, nyugdíjba pedig az Ikarustól ment.
Első gyermeküket korán elvesztették, de hamarosan újra gyermekáldás elé néztek, és 1946-ban megszületett a lányuk, aki ma már – férjéhez hasonlóan – sajnos már nem lehetnek vele, de unokái és 11 dédunokája mindig gondoskodnak arról, hogy ne érezze magát egyedül, ők éltetik a mai napig. Nem telik el úgy nap, hogy legalább egy telefonhívás ne érkezne tőlük. A mindig aktív Éva néni egy időben kosárlabdázott, ma már csak a televízióban nézi a sportot: az úszás és a Forma-1 a kedvence.

 


A családi ünneplést követően Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője is meglátogatta Kubinyi Attila Bélánét, akinek kilencvenedik születésnapja alkalmából a miniszterelnök által aláírt emléklapot és egy csokor virágot átnyújtva kívánt jó egészséget és további hosszú életet.


 Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza