H13

Kiválasztották a Vállalkozz Józsefváros! verseny nyerteseit

2019. március 26.

Nyolc döntőbe került ötlet gazdája versengett a Palotanegyedben az idei ötletbörze díjaiért.

 Sokan ültek a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) nagytermében március 26-án délután, akik alig titkolt izgalommal arra vártak, kiderüljön, mely csapatok jutnak ez évben jelentős anyagi és szakmai támogatáshoz a H13 által már másodszorra életre hívott versenyen. 

 
 

Az érdeklődés idén is magas volt: közel száz józsefvárosi lakos, vagy itt tanuló diák, ide bejegyzett vállalkozás adta be pályázatát, és igencsak megizzadt a zsűri a díjazottak kiválasztásánál. 
Egry Attila köszöntőjében elmondta: A tavalyi év nyertesei közül sokan már most szép sikertörténetet tudhatnak maguk mögött: komoly tárgyalásokat folytatnak, elindult vállalkozásuk a célegyenesbe érkezett. "Jó azt látni, hogy amit elkezdünk és támogatunk, az az életben termőre fordul, működőképessé válik.

 
 

Minél több jó ötletet várunk, amik meg is valósulnak és találkozhatunk velük a hétköznapokban. A kerület vezetése is ezt a személetet képviseli: egy megújult Józsefvárost szeretnénk, és támogatunk mindenkit, aki ebben partnerük" - nyitotta meg az alpolgármester az estét.
Ezután a főszerep az ötletgazdáké volt, akik 3-3 percet kaptak arra, hogy meggyőzzék a zsűrit, hogy az ő elképzelésük megvalósításában van a legnagyobb fantázia. 

 
 

Az idei évben ez az XFlow Systems csapatának sikerült legjobban: ők másfél millió forintot kapnak annak a sörcsapokra szerelhető átfolyásmérőnek a fejlesztésére, amely naprakész adatokat szolgáltat a sörkészlet fogyásáról, ezzel segítve a bártulajdonosok és alkalmazottaik napi munkáját.

 

 
Az egymillió forintos második díjat az Érettségi+ applikáció megálmodói vehették át, akik egy, az érettségire hatékonyan felkészítő alkalmazással álltak a zsűri elé.

 

 
A harmadik helyezettnek járó félmillió forintot jelképező táblát pedig a már tavaly is döntőbe került HomeFencing csapata emelte büszkén a magasba, akik egy olyan műszaki megoldást fejlesztettek ki, amely segítségével a vívók az okostelefonjukat használhatják elektronikus találatjelzésre.

 
 

A díjakat Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója adta át, és senki nem távozott üres kézzel, mert mind a nyolc döntős részt vehet a Horánszky utcai intézmény tréningjén, ahol a hatékony üzleti terv írásának módszerét sajátíthatják el.
Az est folyamán két különdíj is kiosztásra került: Mikesy Álmos, a Hiventures befektetési igazgatója intenzív mentorálással jutalmazta a kockázatkezelő nevében a Virágzó Balkon elnevezésű vállalkozást. 

 
 

Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke negyedéves támogatást ajánlott fel az Érettségi + alkalmazás életre hívóinak.

 

 
A zsűrit Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke, Bárány Tamás, a Medioworks Kft. ügyvezetője, Mikesy Álmos, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőjének befektetési igazgatója, Szűcs István, a H13 mentora, Vörös Tamás képviselő, a Smart City Ideiglenes Bizottság elnöke valamint Zékány Zoltán a versenynek otthont adó palotanegyedbeli H13 szakmai igazgatója alkotta. 

 
 

Zékány Zoltán stílusosan úgy köszönt el a nap végén a megjelentektől, hogy a jövő évben ugyanitt vár minden érdeklődőt a harmadik Vállalkozz Józsefváros! versenyen.


Szerző: Zékány János
Fotó: Baranyai Attila

 
 

« vissza