Megszépült a bölcsőde

Kívül-belül korszerűsítették a Horánszky utcai intézményt

2013. december 17.

Új homlokzatot és modern nyílászárókat kapott a Horánszky utca 21. szám alatt található bölcsőde, de korszerűsítették a konyhát is.

Elkészült a Palotanegyedben található bölcsőde homlokzati felújítása. Szigetelték a falakat, új nyílászárókat helyeztek be. Az épület kívülről immár nem sivár szürke, hanem bölcsődéhez méltóan vidám színű és gyermekjátékok sziluettjei díszítik. De belül is történtek fontos változások, hiszen az önkormányzat itt dolgozók munkáját szerette volna megkönnyíteni, a gyerekek hétköznapjait pedig megszépíteni, ezért 4,2 millió forinttal támogatta az új eszközök, játékok és ruhák beszerzését. A konyhai dolgozók immár egy modern nagykonyhai robotgéppel dolgozhatnak, de kapott az intézmény 5 darab új hűtőszekrényt, egy nagykonyhai sütőt, 4 darab fém tálalóasztalt, valamint lecserélésre került a negyven éves tűzhely is egy modern elektromos főzőberendezésre. Az irodai alkalmazottak két új számítógépen dolgozhatnak, de a tisztaságról is egy korszerű padlótakarító-gép gondoskodik ezen túl.

Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője múlt héten meglátogatták az intézményt, hogy megnézzék milyen szép lett kívülről és megtekintsék az új felszereléseket. Természetesen az alpolgármester és a képviselő most sem érkeztek üres kézzel a gyerekekhez. Minden csoportba több doboz Legóval érkeztünk, összesen 30 darabot osztottunk ki – mondta a Józsefváros újságnak Egry Attila.

Vittünk kinti altatáshoz használható 80 darab meleg overált is a régi elhasználódottak helyett, ugyanis a Horánszky utcai bölcsőde azon kevés intézmény közé tartozik a fővárosban, ahol hidegebb, akár esős időben is kint tudják altatni a gyerekeket a friss levegőn, a fedett terasznak köszönhetően- tette hozzá az alpolgármester. És, hogy teljes legyen a karácsonyi ajándékok köre, új komplex ágynemű szetteket is kaptak a bölcsis gyerekek – folytatta Egry Attila.

Még egy nagy változás lesz a bölcsődék életében a jövőben, hiszen ha Józsefváros képviselő testülete elfogadja új szervezeti és működési szabályzatukat, fantázianevet választhatnak maguknak – eddig csak az utca nevekről lehetett azonosítani őket.

  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza