Kilencven év Józsefvárosban

Közösséget építünk
Kilencven év Józsefvárosban

Klári nénit Szilágyi Demeter köszöntötte

2014. október 1.

A Palotanegyedben élő Patay Pálné a napokban lett 90 éves. Ebből az alkalomból köszöntötte a szépkorú hölgyet Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő. Az ünnepelt születése óta Józsefvárosi lakos.

Meghatódva fogadta Klári néni Szilágyi Demeter önkormányzati képviselőt, aki a 90 éves asszonyt egy virágcsokorral és Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklappal köszöntötte.

 

Az ünnepelt hosszasan keresett egy üres vázát a virágnak, ugyanis a család már előző napokban elhalmozta virágcsokrokkal. A két gyermekkel és öt unokával megáldott ünnepelt nagyon szeret Józsefvárosban élni. „Olyan büszke vagyok, hogy napról-napra szebb a kerületünk.” Klári néni elmondta, hogy férjével együtt 1934 óta abban a Rákóczi úti lakásban élnek, amit a szüleitől örökölt, így élete első percétől kezdve józsefvárosi lakos. „Nem vagyok az az úgynevezett fluktuáló típus” – mondta tréfásan.

 

A háború után a Magyar Nemzeti Múzeumban dolgozott az adminisztratív részen. „Szép tárgyakat rajzoltam, ez volt a feladatom.” – emlékezett vissza első munkahelyére. A múzeum után az Országos Széchényi Könyvtárban lett osztályvezető ugyancsak 20 évig, majd innen ment nyugdíjba. A viszontagságos XX. század ellenére Klári néni tökéletesen elégedett eddigi életével, elmondása szerint, ha még egyszer újrakezdhetné, szinte mindet ugyanúgy csinálna.

     Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza