Kerületi hírek

Megújult babacsomag a józsefvárosi újszülötteknek

2019. július 1.

„2016 decemberében döntöttünk arról, hogy a Józsefvárosban élő újszülöttek egyszeri születési támogatását – az 5000 forint értékű vásárlási utalványt – egy 10000 forint értékű babacsomaggal egészítjük ki, amit a családok automatikusan megkapnak az első védőnői látogatás alkalmával" - mondta el Sára Botond polgármester. Az ajándékcsomag megújult külsővel és tartalommal kényezteti a mamákat és babáikat.

 Józsefváros családbarát önkormányzat, ezért elkötelezett a családok támogatása mellett. Többek közt fontosnak tartja, hogy segítse és egyben meg is ajándékozza az újszülöttel bővülő, a kerületben állandó lakcímmel rendelkező családokat: 2017. január 1-től az addig 5000 forint értékű támogatás mellé egy 10 ezer forint értékű babacsomagot is biztosít az arra jogosultaknak. Annak érdekében, hogy a támogatás feltétlen eljusson az illetékesekhez, a szülők automatikusan megkapják azt az első védőnői látogatás alkalmával, de legkésőbb a gyermek születését követő három hónapon belül.
Az utalvány a kijelölt patikákban vásárolható le bármilyen babaápolási szerre, az ajándékcsomag tartalma pedig a csecsemő számára szükséges holmikat tartalmaz: eldobható és textil pelenkát, takarót, fürdőlepedőt, nedves törlőkendőt, hőmérőt, valamint egy lenge pamutsapkát, ami a nyáron is jó szolgálatot tesz a szelesebb időben. A kis fejfedő idei újítás: korábban előkét tartalmazott a csomag, azt cserélték le, mivel a visszajelzések és a tapasztalatok alapján ezt sokkal praktikusabbnak, kihasználhatóbbnak találták – árulta el Csősz Katalin, a Szent Kozma Egészségügyi Központ vezető védőnője. Hozzátette: az anyákra való tekintettel, rájuk is nagyobb figyelmet fordítva, szintén ez évi újdonság, hogy az ajándék eddigi kartoncsomagolása helyett környezetbarát vászon pelenkatáskában kerül kiosztásra, ami meglehetősen nagy népszerűségnek örvend.
A csomag a babakelengyén és az édesanyához intézett polgármesteri köszöntő levélen kívül, tartalmaz még egy hűtőmágneses útmutatót a hozzátáplálás szabályairól, ahogyan azt a kerületi védőnők ajánlják.
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
Szöveg: Imre Zsófia
 

« vissza