Kerületi hírek

Nappali tagozatos tanulók figyelem!

2015. június 23.

Nappali tagozatos, 16–25. év közötti fiatalok vállalhatnak munkát az önkormányzatok és az önkormányzatok fenntartásában álló, alapfeladat ellátását szolgáló intézményeknél a nyári időszakban.

Józsefvárosban több helyszínen, a Polgármesteri Hivatalban, a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központban és a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék intézményében kínálnak munkalehetőséget.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is meghirdeti a nyári diákmunka programot: 2015. július 1-jétől augusztus 31-ig nappali tagozatos tanulói jogviszonyban álló fiatalok dolgozhatnak munkaviszony keretében részmunkaidőben, bérköltség-támogatással az önkormányzatok és az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladat ellátását szolgáló intézményeknél.

 

A programban azok vehetnek részt, akik:

 

· nappali tagozaton tanuló diákok,

 

· a program kezdő időpontjában idősebbek 16 évnél, de a program befejezésekor sem töltik még be a 25. életévüket,

 

· közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket,

 

· foglalkoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

 

Lehetőségek a kerületben

 

A program részeként elsősorban VIII. kerületi lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező diákok nyári munkát végezhetnek a Józsefvárosi Önkormányzat alábbi intézményeiben:

 

· Polgármesteri Hivatal (képesítést nem igénylő feladatkörök: fénymásolás, iratrendezés, kézbesítés, környezettanulmány készítése illetve képesítést igénylő feladatkörök: adatrögzítés, adminisztráció; informatikus)

 

· Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (képesítést nem igénylő feladatkörök: személygondozó betanított munkás, illetve képesítést igénylő feladatkörök: szociális segítő tevékenység, ételosztás, irodai adminisztratív feladatok, gyermekvédelmi feladatok

 

· Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék (képesítést nem igénylő feladatkörök: fénymásolás, iratrendezés, kézbesítés, gondozó, illetve képesítést igénylő feladatkörök: kisgyermek gondozó, irodai adminisztratív feladatok).

 

Munkaidő, bérezés, regisztráció

 

A foglalkoztatás legfeljebb napi 6 órás munkaidőben történik. A bér képesítést nem igénylő munkakörökben bruttó 78 750 Ft/hó, képesítést igénylő munkakörökben bruttó 91.500 Ft /hó.

 

A programba történő belépéshez a nappali tagozatos diáknak személyes okmányaival (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, adóazonosító jelet tartalmazó igazolvány és érvényes diákigazolvány vagy iskolalátogatási igazolás) kell a munkaviszony kezdete előtt lakóhelye, tartózkodási helye szerinti Kerületi Hivatal Munkaügyi Kirendeltségén (VIII. kerületi Munkaügyi Kirendeltség: VIII., kerület Kisfaludy u. 11.) jelentkeznie annak érdekében, hogy regisztrálják jelentkezését.

 

A munkaszerződés megkötésének feltétele, hogy a diák az állami adóhatóság által kiállított, 15 napnál nem régebbi igazolással a munkáltató részére igazolja, hogy legfeljebb 180 nap biztosítási kötelezettséggel járó munkaviszonnyal rendelkezik. Az igazolás kiadása iránti kérelmet kötetlen formában, papír alapon személyesen vagy postai úton terjesztheti elő a lakóhelye szerint illetékes megyei/fővárosi adóigazgatóságon.

 

Jelentkezés és bővebb tájékoztatás

 

Jelentkezni e-mailben a beniczh@jozsefvaros.hu címen vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban a Jegyzői Kabinet Személyügyi Irodán (1082 Budapest, Baross u. 63-67. I. em. 116.) rövid önéletrajz benyújtásával lehet az intézmény és a munkakör megjelölésével.

 

Foglalkoztatás várható kezdete: 2015. július 1.

 

Bővebb tájékoztatásért a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet Személyügyi Irodájának munkatársához Benicz Henriettához fordulhat a 313-6074-es telefonszámon, illetve a beniczh@jozsefvaros.hu e-mail címen.


  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza