Lakossági tájékoztatás

Október 15-ig igényelhető támogatás a téli rezsicsökkentés keretében

2018. október 9.

A Kormány döntésének köszönhetően egyszeri természetbeni támogatást igényelhetnek október 15-ig azok a háztartások, amelyek korábban nem részesültek téli rezsicsökkentésben, és a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használnak. A támogatáshoz szükséges igénylőlap letölthető a honlapról, illetve beszerezhető a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Támpontján.

 A téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülhetnek a Kormány július végi döntésének köszönhetően. A cél az, hogy azokhoz a családokhoz is megérkezzen a téli rezsicsökkentés, akik nem gázzal vagy távfűtéssel biztosítják a téli fűtést, hanem más fűtőanyaggal, például fával, szénnel fűtenek.
A támogatás megállapítása érdekében háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be Józsefváros önkormányzatához legkésőbb 2018. október 15-ig. Az igénylő személynek az adott háztartás a bejelentett lakóhelye, vagy a bejelentett tartózkodási helye kell, hogy legyen.
Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már lakossági földgázfogyasztóként vagy távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági fogyasztóként árkompenzáció jóváírásban részesült, illetve az a háztartás sem, melyben kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkeznek.
A támogatás elnyeréséhez a szükséges igénylőlap letölthető Józsefváros honlapjáról, illetve beszerezhető és egyben be is nyújtható a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Támpontján az alábbi időpontokban:
 
Hétfő: 8:00-18:00
Kedd: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-16:30
Csütörtök: 8:00-16:00
Péntek: 8:00-13:30


Forrás: jozsefvaros.hu




 

« vissza