Palotanegyed Fesztivál
Etnozene vigadalom

Pillanatképek a Palotanegyed Fesztiválról

2014. július 14.

A hétvégén egy pezsgő hangulatú „Etnozene vigadalomnak” lehettek részesei azok, akik ellátogattak a Múzeumkertbe.

Világzenével fűszerezett mulatság

A július 12-13-i hétvége etnozenei programsorozata a Kathy-Horváth Lajos által vezetett Józsefvárosi Zenekar változatos stílusú koncertjével vette kezdetét a Múzeumkert színpadán.

Utánuk a kárpátaljai Máramarosból érkezett Técsői Banda szórakoztatta magyar, román és ruszin népzenével a közönséget. Az esti koncertek első fellépője a magyaros virtust, a hagyományos népzenét és a modern, elektronikus zenét elegyítő Balkan Fanatik volt.

Őket Palya Bea és új zenekara követte, régi korokba és a világ távoli tájaira repítve a hallgatóságot zenéjükkel. A szombat estét végül egy késő estébe nyúló mulatság koronázta meg, amelyhez a táncra csábító zenét a Tatros együttes szolgáltatta.

A másnap esti koncertsorozatot a Tázló zenekar nyitotta, akik moldvai dallamokkal csábították mulatságra a közönséget. Koncertjük után azonban az időjárás megálljt parancsolt a programoknak: egy hirtelen jött felhőszakadás miatt a Besh o droM együttes koncertjét el kellett halasztani. (Vigasztalásként a zenekar rajongói számára: a koncertet a Palotanegyed Fesztivál keretein belül egy későbbi időpontban bepótolja a banda.) Szerencsére a rossz idő sem tudta végleg kedvét szegni a közönségnek, akik az eső diktálta kényszerpihenő után visszatértek a Múzeumkertbe.

A pezsgő hangulatú kétnapos vigadalmat így végül a terveknek megfelelően egy moldvai táncház zárta, ahol ezúttal is a Tázló zenekar húzta a talpalávalót. Amúgy a szervezők a színvonalas koncertek mellett számos színes szabadtéri programmal is várták a szép számú vendégsereget.

  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza