Palotanegyed Fesztivál

Sör és örömzene a Palotanegyedben

2015. szeptember 9.

A Palotanegyed Fesztivál idei záróeseménye a Szabó Ervin téren és a Reviczky utcában került megrendezésre. A Sör és Örömzene Fesztivál péntektől vasárnapig várta a kulináris és zenei élményre vágyókat.

 A rendezvénysorozat idei harmadik hétvégéjének fókuszában a sörök és a zene állt. Igazi kulináris utazást tehettünk a fesztivál gasztronómiai standjainál, a különböző házi sajtoktól, a Kolbice kolbászos bucijain át, az igen nagy népszerűségre szert tevő töltött lepényeken keresztül a thai fagyiig.


 

 

 De az igazi hangsúly a sörkínálaton volt – kóstolhattunk hagyományos kézműves és ízesített söröket, de ismét megízlelhettük a fóti sörfőzde immár híressé vált Keserű méz nevű nedűjét. Igazi (sör)sztárrá vált az Igazi Csíki Sör is, amely immár fesztiválgyőztesként két standdal is várta a székely sörre kíváncsiakat, de jól fogyott az első horvát sör, az Ojsecko is. Aki pedig a ma oly népszerű IPA (India Pale Ale)-típusú sörök keserűségére vágyott, két helyen is kérhette kedvencét. Kóstolhattunk olyan régi kedvenceket is, mint a cseh klasszikus Zlatopramen és Krusovice. De ha valaki magyarosabb ízekre vágyott, panyolai pálinkákkal tovább fokozhatta jókedvét.

 
 


 
 A zenei programot pénteken immár hagyományosan a Józsefvárosi zenekar koncertje nyitotta, majd egy swingtáncbemutató után a LeRom lehengerlő zenei mulatságán sokan táncra is perdültek, míg az este fő attrakciójára, a The Bits zenekar Beatles emlékkoncertjére megtelt a Szabó Ervin tér színpad előtti része. Szombaton délután Ladányi Feri és barátai vidám hangulatú előadásában moldvai népzenével szórakoztatták a közönséget, este pedig klasszikus bluesnóták szóltak a Józsa Tamás Blues Band előadásában.


 
 


 A vasárnapi előadók közül a legnagyobb érdeklődés a Balkan Fanatik magyar és délszláv népzenei alapokra helyezett modern muzsikáját övezte. A korosztálytól függetlenül mindenkit megmozgató, fergeteges buli után ráadást követelt és kapott is a közönség. A fesztivál zárásaként pedig a Khamoro Budapest Band autentikus cigányzene koncertjét hallgathatták az egybegyűltek.


  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza