Palotanegyed Fesztivál

Sörfesztivállal zárul az idei Palotanegyed Fesztivál

2015. szeptember 4.

Hazai és nemzetközi sörkülönlegességekkel, valamint népszerű világzenei, blues- és dzsesszelőadók koncertjeivel várja a közönséget a józsefvárosi Sör- és Örömzene Fesztivál, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg a Palotanegyed Fesztivál záróeseményeként.

 Sörkülönlegességek

  A Szabó Ervin téren és a Reviczky utcában zajló forgatag kiemelt vendége idén az V. Jubileumi Sörfesztiválon az Év söre címmel kitüntetett Csíki Sör lesz. Horvátországot az első horvát sörként számon tartott Osjecko Pivo képviseli, Csehországból pedig a Primátor sörfőzde jelenik meg két sörkülönlegességgel.


 

   A belga sörök kedvelői a búzától a gyümölcsön keresztül a barnáig hat féle csapolt belga sört kóstolhatnak, a magyar kézművesek termékei közül pedig a kerekegyházi Domján Sörfőzde és a Ser-kentő képviseletében az üllői Franzberger Sörfőzde italait, valamint a Körös-Maros Biofarm Alakor bio búzasörét próbálhatják ki a látogatók. A hagyományosabb, láger típusok kedvelői megkóstolhatják a Kaltenberg Sörház jubileumi, vörös láger kézműves sörét is.

Világzene, blues és dzsessz

A rendezvényen egyebek mellett székely és délszláv ételkülönlegességek, például parajdi sópincében érlelt sonkák és sajtok, valamint csevap és pleskovice is kóstolható lesz, de a pálinkák kedvelőiről sem feledkeztek meg a szervezők.

A háromnapos rendezvényen fellép mások mellett a Balkan Fanatik, a Khamoro Budapest Band, a Le Rom, a The Bits Beatles Emlékzenekar, a Józsa Tamás Blues Band, de lesznek székelyföldi és délszláv táncházak is.


  A Szabó Ervin téren egész napos szórakoztató programok, snapszer- és sakkbajnokságok, Palota Sörkupa, pénteken óriás kivetítőn a magyar-román Eb-selejtező labdarúgómérkőzés élő közvetítése várja az érdeklődőket.


Megváltozik a forgalmi rend

  A rendezvény miatt csütörtöktől megváltozott forgalmi és parkolási rend lépett életbe a Palotanegyedben. A fesztivál ideje alatt nem lehet gépjárművel közlekedni a Szentkirályi utcában a Múzeum és a Baross utca között valamint az Ötpacsirta és a Reviczky utcában. A lezárt utcákban a rendezvény előtt 48 órával és a fesztivál ideje alatt megállási és parkolási tilalom van érvényben.

  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza