H13

Szezonnyitó Üzleti Klub a H13-ban

Szeptember 24-én újra Üzleti Klubot tartottak a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13). A H13 és Józsefváros önkormányzata által életre hívott, minden hónap utolsó keddjén megrendezett eseményen ez alkalommal Egry Attila alpolgármester és Marjay Gyula, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Budapesti és Pest megyei regionális szervezetének vezetője várta előadásával a kerület gazdasági szereplőit.

Egry Attila felhívta a megjelentek figyelmét, miszerint a mostani Üzleti Klub az őszi szezon nyitányát jelenti, ám helye van az eredmények számbavételének is, hiszen októberben önkormányzati választásokat tartanak hazánkban, ideje kerületünk ötéves ciklusát összegezni. Az alpolgármester rámutatott, rengeteg feladatot tűzött ki maga elé Józsefváros vezetése erre az időszakra, amiket meg is valósított, számos fejlesztés történt a városrészben. „Talán a legnagyobb eredmény, amit a tulajdonosokkal karöltve valósítottunk meg – és amivel 60-70 éves lemaradást próbáltunk ledolgozni – az a társasházak megújítását célzó program volt, amely során 6 és fél milliárd forintot tudtunk pályázatok útján erre a célra fordítani.

 

A következő ciklusban hasonló volumenű ráfordítást szánunk erre a feladatra. Rengeteg egészségügyi fejlesztésen vagyunk túl: nem csak az Auróra utcai Szent Kozma Egészségügyi Központ szépült meg, de megújultak a kerületi háziorvosi rendelők is, amiket eszközpályázatok kiírásával modern gépekkel szereltek fel, az orvosok számára pedig életpályamodellel tettük vonzóvá kerületünket. Utak, járdák, parkok, játszóterek szépültek meg – a Múzeumkertben új játszótér épül, amit már nagyon várnak a palotenegyedbeli családok – és most zajlik a Bródy Sándor, majd a Rökk Szilárd utca felújítása, jövőre pedig sor kerül a Szentkirályi utcára is” – vont rövid összegzést az alpolgármester. A jövőre nézve elmondta, a fejlesztések nem állnak meg, ezen az úton halad tovább a kerületvezetés. 




 

A Palotanegyedben megoldandó feladatként Egry Attila megemlítette – bár már tettek lépéseket az airbnb lakásokkal kapcsolatban –, szeretnének megoldást találni a házak lakóit zavaró hangoskodás problémájára, valamint dolgoznak a lakosság utcai parkolóhelyeinek biztosításán is. Ennek kapcsán elmondta, két mintát vizsgálnak: az egyik alapján különböző típusú parkolóhelyeket létesítenének a városrészben, melyek egyikét kizárólag az itt élők vehetnének igénybe, a másik mintául pedig az V. kerületi példa szolgál, amely szerint kizárólag engedéllyel lehetne behajtani a Palotanegyed bizonyos részeire. Az alpolgármester az airbnb lakásokkal kapcsolatban rámutatott, mindent megtesznek, hogy Józsefvárosból – és azon belül a Palotaenegyedből – ne váljon bulinegyed, ezért indítványozták a magasabb szintű törvényhozók felé, tegyék lehetővé, hogy azonnali, gyors intézkedésre nyíljon lehetőség a lakóközösség nyugalmát megzavarókkal szemben.


Egry Attila leszögezte, kerületünk vezetése minden vállalkozni vágyó céget, kezdeményezést örömmel fogad és támogat – kivéve, ha az éjszakai mulató vagy szórakozóhely nyitását tervezi a városrészben, emellett a kulturális hagyományok méltó ápolásaként a Galérianegyed fejlődéséért is mindent megtesznek. „Célunk röviden összefoglalva egy még élhetőbb, zöldebb, nyugodtabb, családbarát Józsefváros megteremtése, ahol mindhárom generáció jól érzi magát” – zárta beszédét az alpolgármester.


Marjay Gyula előadása elején felidézte: legutóbb ez év júliusában járt a Horánszky utcában, amikor szervezetük – a budapesti kerületek közül elsőként – együttműködési megállapodást kötött Józsefváros önkormányzatával. A VOSZ regionális elnöke ezúttal okleveles könyvvizsgáló és adótanácsadói minőségében látogatott el az Üzleti Klubra, ahol a 2020-as évben várható adóváltozásokról tájékoztatta az egybegyűlteket.

Forrás: jozsefvaros.hu

 

« vissza