Interjú

Szilágyi Demeter: a Palotanegyed fejlődése nem áll meg - elindult a Rökk Szilárd utca felújítása

2019. október 7.

Elkészült a Bródy Sándor utca felújítása, októberben pedig birtokba vehetik a családok az új játszóteret a Múzeumkertben. A Palotanegyed önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy nem állnak meg itt, hiszen folytatják a fejlesztéseket a Szentkirályi, Somogyi Béla, Puskin és Vas utcákban, továbbá újragondolják a parkolási rendet a városrészben, amellyel a helyi lakosság számára kizárólagos parkolást fognak biztosítani a jövőben. Interjúsorozatunkban ezúttal az útfelújításokról beszélgettünk Szilágyi Demeterrel.

A közelmúltban visszaadták a megújult Bródy Sándor utcát az autós forgalomnak és újra parkolhatnak ezen a részen a lakosok. Hogyan tovább?

Szeptember utolsó hetében tudtuk visszaadni a forgalomnak az útszakaszt, amelynek megújítása már régóta érett, és az itt lakók példás türelemmel állták a munkálatok megpróbáltatásait. Bízom benne, hogy a megújult környezet kárpótol mindenkit az esetleges kellemetlenségekért. Külön öröm számomra, hogy 4 újabb fát tudunk elhelyezni az utcában, illetve pótoljuk azt is, amelyiket egy épületfelújítás során, a nem megfelelő hozzáállással ide érkező építőmunkások kitörtek.

Elindult a Rökk Szilárd utca felújítása is

2020 tavaszára ütemeztük át a Szentkirályi utca felújítását, ami az Európa Belvárosa Program 3. ütemének záró akkordja a közterületi rekonstrukció tekintetében, a programban résztvevő társasházak megújítása pedig egész évben zajlik jövőre is.

Elindul idén ősszel a Blaha Lujza tér teljes rendbetétele, ehhez kapcsolódunk a Somogyi Béla utca megújításával, amely 2021 tavaszán esedékes. Ezzel egyidejűleg rendezni fogjuk az utca forgalmi helyzetét, egyirányúvá téve azt.

A Józsefvárosi Önkormányzat hosszú évek óta stabil költségvetéssel működik, amely lehetővé teszi, hogy saját forrásból is tudjunk utcafelújításban gondolkozni. Ennek megfelelően a Puskin és a Vas utca felújításait tervezzük a következő években. A Trefort utca újragondolásában is részt veszünk, amelyet az utcában működő intézmények közösen terveznek végrehajtani.

« vissza