Lakossági tájékoztatás

Tájékoztató a környezetünk tisztaságának megóvásáért

2019. február 20.

Az elmúlt időszak tapasztalata, hogy az utcákon időről időre púpozottan álló szelektív hulladékgyűjtőkbe botlunk, amelyeknek – szelesebb napokon – a környéke is tele van szétszóródott hulladékkal.

 A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ (JGK) azt kéri a lakosoktól, hogy amíg a Fővárosi Közterület Fenntartó (FKF) Zrt. dolgozik a gördülékenyebb elszállításon, addig csak annyi hulladékot helyezzenek ezekbe a szelektív kukákba, amennyi a fedél lecsukását nem akadályozza. A szelektív hulladék elszállításáért felelős FKF Zrt. szerint folyamatosan végzik az elmaradt ürítések pótlását. Az érintett lakóközösségek türelmét kérik, valamint azt is, hogy a gyűjtőedényeket hagyják kikészítve az ingatlan előtt a következő elszállításig. Amíg azonban a szállítás nem történik meg a púpozott hulladékgyűjtőből a szél szétterítheti a papír és műanyag hulladékot akár több méteres körzetben, ami látványosan rontja a városképet.

 


A JGK ezért arra kéri a lakóközösségeket, hogy a gyűjtőbe csak annyi hulladékot helyezzenek el, ami még nem akadályozza meg a fedél lecsukását. Amennyiben több ilyen hulladék keletkezik, azt lezárt zsákokban a gyűjtőedény mellé helyezzék el. A szelektív kukák mellé kirakott kommunális hulladékot nem szállítják el, ezért a közterületek tisztaságának megőrzése érdekében, az ilyen jellegű hulladékot ne helyezzék a szelektív gyűjtők mellé.
Fotó: Józsefváros újság
 

« vissza