H13

Tárlat nyílt a Körúti Rajziskola növendékeinek munkáiból

2018. június 13.

Idén negyedszerre ad helyet a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ a Kiss Ildikó iparművész és rajztanár által megálmodott Körúti Rajziskola hagyományos év végi kiállításának. A megnyitót június 8-án tartották, a tárlat június 22-ig tekinthető meg a H13 galériájában.

 A Körúti Rajziskola 21 éves fennállása óta folyamatosan fogadja az óvodásokat, általános- és középiskolásokat, valamint felnőtteket, hogy elleshessék többek közt a hagyományos alakrajz, festés és ábrázoló geometria fortélyait.
A kiállítást Murányi Zita, a rajziskola végzett tanítványa, az ELTE Művészettörténet szakának másodéves hallgatója nyitotta meg.

 


Beszédében kitért rá, hogy az alkotás legfontosabb feladata az önkifejezés, a vigasztalás és az örömadás. Hozzátette, diákként úgy gondolta, a rajziskolában töltött idő igazi „énidő”, amikor csak a feladatára koncentrált.

 


Kiss Ildikó, az iskola vezetője lapunknak elmondta, hogy a rajziskola küldetése a fiatalság művészeti képzése és előkészítése későbbi pályájukra, ezért a mai napig figyelemmel kíséri a régi diákok életét.

 


Hozzátette, a művészeti képzés azért olyan fontos, mert a művészetek fejlesztik a szellemi képességeket, különösképpen a bal agyféltekére vannak jótékony hatással.

 


Az idei tanévben Kelemen Dénes és Magyar József képzőművészek növendékeinek munkái láthatóak a kiállításon. Különböző technikák felhasználásával készítették alkotásaikat: ceruzával, többféle festékkel (aquarell, vízfesték, tempera, akril, pasztell) és szénnel.


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza