Civilek a Palotanegyedért

Tervek, ötletek, események

2020. február 16.

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület több, mint tíz éve dolgozik lakóhelyük élhetőbbé tételéért. Az elmúlt évről, illetve az idei tervekről beszélgettünk.

Szerda késő délután a H13-ban csatlakozok a CaPE tagjainak szokásos heti gyűléséhez a H13-ban. Minden héten ebben az időben beszélik meg új terveiket, ötleteiket.
A tavalyi év során sikerült ismét felülmúlniuk a várakozásokat. Nem csak a megszokott, „hagyományos” rendezvényeket (Bródy-ősz, Bródy-piknik, karácsonyi adománygyűjtés) tartották meg, hanem újakkal is építették a Palotanegyed közösségét.
Melyik volt a kedvencük? – kérdezem tőlük. A válasz egybehangzó: „A Bródy utcaünnep és az Utcavacsora. Korábban ilyen rendezvény még nem volt a Palotanegyedben és lakosok nagyon élvezték mindkettőt”. 
Az idei tervekről beszélgetve már most látszik, hogy eseménydús hónapok következnek az egyesület életében. Ismét csatlakoznak több rendezvénysorozathoz (Föld Napja, Budapest 100, Múzeumok éjszakája), valamint a jól megszokott események (Bródy-piknik, gyereknap) sem maradnak el. 
 


Újdonságként csatlakoznak az ArchiKids nevű kezdeményezéshez, melynek célja, hogy megszerettesse az építészetet a fiatalokkal. Természetesen palotanegyedi épületeken keresztül.
A korábban megtartott Intézményi Találkozó után természetesen lesz Lakossági Fórum is, ahol tájékozódhatnak a negyed lakói az őket érintő változásokról, fejlesztésekről, illetve kérdéseket tehetnek fel.
Idén az egyesület megjelentet egy új könyvet is, ennek részleteiről hamarosan bővebb információval szolgálnak.
Látva a lelkesedést és az ötleteket a Palotanegyedben idén is remek programok közül válogathatnak majd a lakosok.

 

« vissza