Civilek a Palotanegyedért

Tízéves a Civilek a Palotanegyedért Egyesület

2018. június 14.

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) immár tíz éve munkálkodik azon, hogy a Józsefvárosi Önkormányzattal együttműködve kulturális és közösségépítő programjaival, lakossági fórumjaival szebbé, jobbá és pezsgőbbé varázsolja a mindennapokat az újjáépülő Palotanegyedben. A június 13-án megtartott születésnapi ünnepségnek a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ adott otthont.

 A jó hangulatú ünnepségen a szervezet korábbi és jelenlegi tagjai idézték fel az egyesület elmúlt éveit. Erre az alkalomra készült egy kiadvány is, amely bemutatja az egyesületet és az eddigi programjaikat, munkájukat.




Sára Botond alpolgármester köszöntőjében kiemelte: a CaPE tagjai fáradtságot és szabadidőt nem kímélve önkéntes munkájukkal tőlük telhetően mindent megtesznek a lakóhelyük fellendítéséért. „Én a magam részéről ezt tartom igazi közösségépítésnek. Nem egyedül nekünk kell kitalálni, hogy mivel, hogyan tehetjük jobbá az itt élők mindennapjait, hiszen a helyi közösségeknél jobban senki nem ismeri a számukra legfontosabb problémákat. Ők maguk is szeretnék jobbá tenni Józsefvárost, amivel kapcsolatban javaslatokat fogalmaznak meg, és a leghálásabb feladatunk, hogy ezeket végrehajtsuk” – tette hozzá az alpolgármester.

 


A sikeres együttműködés miatt érzett örömét fejezte ki köszöntőjében Egry Attila alpolgármester is. „A közös cél, a közös gondolkodás és munka összehozott bennünket, és azt gondolom, hogy a végeredmény fantasztikus lett. A negyed megújult, aranykorát éli, ami a CaPE-nek is köszönhető, aki igazi partnere az önkormányzatnak.

 


Tudunk együtt gondolkodni, beszélgetni, összefoglalják és közvetítik az itt lakók gondolatait, közösséget építenek, programokat szerveznek a környéken élők számára. Mindez erősíti az érzést, hogy jó palotanegyedinek lenni. Jó látni, hogy családok, gyerekek vannak a negyedben, és jó látni, hogy az emberek szeretik itt tölteni a szabadidejüket” – mondta az alpolgármester.

 


A jubileumi ünnepségen Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője is köszöntötte a jelenlévőket és az ünnepeltet, háláját fejezve ki az egyesület tagjai által végzett közösségépítő munkáért. Zékány Zoltán, a H13 Diák és Vállakozásfejlesztési Központ vezetője köszöntőjében felidézte, hogy az első szakmai partnerük a CaPE volt, illetve megemlékezett Sipka Júlia egykori elnökségi tagról is.

 


A kötetlen beszélgetéssel folytatódó ünnepség zárásaként Perényi László, a CaPE elnöke fejezte ki köszönetét az önkormányzatnak a támogatásért, a H13-nak azért, mert helyszínt ad a rendezvényeikhez, az egyesület tagjainak pedig az odaadó munkájukért.

 


„Továbbra is számítunk mindnyájatokra, és bízunk benne, hogy esetleg még többen csatlakoznak hozzánk” – mondta, majd szeretettel invitált mindenkit a H13-ba a CaPE következő rendezvényére, az Európa Belvárosa 3 programmal kapcsolatos, június 27-ei lakossági fórumra.

 
Fotók: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza