Kerületi hírek

Továbbra is pályázhatnak a kapuk megvilágítására és helyreállítására a társasházak

2019. február 20.

Három évvel ezelőtt indította el az önkormányzat a Világos kapualjak programot. Ennek célja, hogy sötét bejáratok kivilágításával és kapuk felújításával a lakókörnyezet szebbé tétele mellett növeljék a közbiztonságot.

 A lakóközösségek 2019-ben is folyamatosan pályázhatnak – a társasházi felújítási programhoz hasonlóan – támogatásra, bejárataik helyreállításához. A tavalyi évben 101 társasház pályázata részesült pozitív elbírálásban. A házak legfeljebb 50 ezer forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a kapubejárat fölötti mozgásérzékelő világítás – az ún. alkonykapcsoló lámpák – kialakításához, valamint további, maximum 400 ezer forintot a kapu felújítására. A két munkálat elvégzéséhez együttesen legfeljebb 450.000 forint igényelhető. Ha a társasház több bejárattal rendelkezik, a támogatást bejáratonként veheti igénybe.
A kerület vezetése 2015-ben határozta el, hogy a Józsefváros újjáépül program harmadik elemként a társasházak újuljanak meg a kerületben. Ennek része a kisebb-nagyobb külső és belső felújítások mellett a bejáratok, kapuk rendbetétele is. Ez növeli a lakók biztonságérzetét és ezen keresztül a közbiztonságot is javítja. 

 


A Világos kapualjak programmal kapcsolatban további információ a jozsefvaros.hu/onkormanyzat/palyazatok/aktualis/tarsashaz linken található.


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza