Közösséget építünk
Friss, egészséges ételekkel tölthetjük meg kosarainkat

Újra termelői piac Józsefvárosban

2014. március 23.

A szép idő és a tavasz beköszöntével az őstermelők is újra visszatértek a Palotanegyedbe, hogy a Gyulai Pál utca Rákóczi út és Stáhly utca közötti szakaszán kialakított termelői piacon, szombatonként reggel 7 és délután 13 óra között friss, egészséges, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes, hazai termékekkel várjanak mindenkit, aki elérhető áron jó minőségű, egészséges és finom árukkal szeretné megtölteni kosarát.

A március 22-én újra megnyílt termelői piacon – ahol nemcsak a jó minőségű, finom termékek, de a kellemes hangulat és a barátságos kiszolgálás is garantáltak ­– jelenleg negyven árus várja saját termesztésű gyümölcsökkel, zöldségekkel, házi készítésű füstölt árukkal, tejtermékekkel, savanyúságokkal, lekvárokkal a józsefvárosiakat és mindenkit, akinek fontos, hogy elérhető áron, jó minőségű áruk kerüljenek a család asztalára.

A termelők többségében Pest megyéből – többek között Galgahévízről, Üllőről, Pilisvörösvárról érkeztek, és a visszatérő vásárlók számára többségük már ismerős, mert a legtöbben már tavaly is rendszeresen kínálták portékáikat a józsefvárosi termelői piacon. Szívesen adnak kóstolót is a termékeikből, így mindannyian biztosak lehetünk benne, hogy nem vásárolunk „zsákbamacskát”.

A megnyitón részt vett Vas Imre országgyűlési képviselő, és Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője is. Vas Imre országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az országgyűlésnek és a kormánynak már a kezdetektől fogva fontos volt, hogy a termelők lehetőséget kapjanak arra, hogy a piacon kínálják portékáikat, hiszen ez termelőknek és a városokban élők számára is fontos. Ezzel nemcsak egészségesebb, frissebb és egyedibb ízű ételek kerülnek az asztalra, de gazdasági szempontból is komoly jelentőséggel bír.

Szilágyi Demeter elmondta, hogy már tavaly nyáron, a piac megnyitása után nem sokkal bebizonyosodott, hogy ez egy sikeres kezdeményezés lesz. „Hála a megfelelő törvényi háttérnek, ma már sokkal könnyebb termelői piacot nyitni, mint korábban volt. Nem volt más dolgunk, mint a megfelelő infrastruktúrát kiépíteni, és az árusokat idecsábítani. A vevők aztán jöttek maguktól. Hamar meggyőződtünk róla, hogy nagy az igény egy ilyen piacra, és nem volt kérdés, hogy idén tavasztól folytatnunk kell a megkezdett hagyományt”– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a jövőben már bővíteni is kell a standokat, mert a nagy érdeklődésnek köszönhetően a negyven hely hétről hétre nagyon gyorsan elkel.

A tervek szerint nyártól ismét zenés és más közösségi programokkal várja majd a vásárlókat a termelői piac - jelezte Szilágyi Demeter. Tervezik például egy külön asztal felállítását is, ahol minden árus termékeiből lenne egy kis kóstoló, és ahol összegyűlhetnének az emberek, hogy kóstolgatás közben, kötetlen baráti beszélgetések keretében megosszák egymással élményeiket. Aki megéhezik vásárlás közben, azt azonban már most is házias ízű péksüteményekkel, lángossal és frissen sült kürtőskaláccsal várják az árusok. Szombat délelőttönként érdemes hát időben felkelnünk, és kosárral a kezünkben a Gyulai Pál utca és a Stáhly utca sarka felé venni az irányt, hogy kedvünkre válogathassunk a termelői piacon kínált árukból. Hiszen ki korán kel, friss árut lel.

  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza