Kerületi hírek

Vagyonvédelmi kamerákat ad az önkormányzat a társasházaknak

2019. július 9.

Tovább javulhat a kerület közbiztonsága azáltal, hogy azokat a társasházakat, amelyek igénylik, vagyonvédelmi kamerákkal szereli fel az önkormányzat. A Sára Botond polgármester nevéhez köthető előterjesztésre – amelyre az önkormányzat 30 millió forintot fordít –, a július 4-ei testületi ülésen a kerület képviselői egyöntetűen igent mondtak.

 Józsefváros vezetése elkötelezett a kerület közbiztonságának folyamatos javítása mellett, az elmúlt években több mint ötmilliárd forintot fordítottak erre a célra. Más intézkedések mellett csaknem kétszáz térfigyelő kamerát is telepítettek közterületekre. Ennek eredményeként jelentősen csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, a közbiztonság javításáért azonban folyamatosan tenni kell.




Az utóbbi időszakban a lakóközösségek részéről fokozott érdeklődés volt a társasházakon belüli, közösségi területeket megfigyelő vagyonvédelmi kamerákkal kapcsolatos pályázatok iránt. A megnövekedett igény kielégítésére a Józsefvárosi Önkormányzat 30 millió forintot fordít kamerák vásárlására, amelyeket ingyenesen a társasházak használatába ad. A lakóközösségek lépcsőházanként két kamerát igényelhetnek közgyűlési döntést követően, a társasházaknak ezen felül vállalniuk kell a vagyonvédelmi eszközök üzemeltetését.

 


Mint azt Sára Botond elmondta: ahogyan a fejlesztéseket – amelyek a közterületeken már megvalósultak – az évek óta sikeresen működő társasház-felújítási programmal bevitték az otthonokba, úgy a közbiztonság javítására tett intézkedések is megjelennek a társasházakon belül.    
A Józsefváros polgármestere által jegyzett előterjesztést a képviselő-testület egyöntetű támogatása mellett elfogadták.
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
Szöveg: Bányai Rudolf
 

« vissza