Közösséget építünk

Zöld sziget a Szentkirályi utcában

2015. november 18.

A Szentkirály utca 17. szám alatti társasház lakói mindent elkövetnek annak érdekében, hogy egy kis zöld csodát teremtsenek környezetükben. A virágokkal és egyéb növényekkel teli házba belépni igazi felüdülés a belvárosban.

 Fördős István 1974 óta lakik a Szentkirály utcai társasház harmadik emeletén. Szívügyének tekinti a ház minden gondját. Jelentős időt fordít arra, hogy szépítse és gondozza nemcsak önmaga, hanem lakótársai környezetét. 




 Évekkel ezelőtt megkereste a Pesti Lászlót, a Népliget dísznövénykertészét, aki haláláig kerületünk lakosa volt. A tőle kapott tanácsok alapján gondozta a lakóház tűzfalán felszökkenő vadszőlőt, amely valóban kellemes látvány a lakásokból kilépve. A lakók hálásak is Istvánnak, hogy szépíti és élhetőbbé teszi a lakókörnyezetet.

 


 Fördős István nemcsak a vadszőlőre, hanem az emeletén található számtalan és terebélyes muskátlira is nagyon büszke. Ha végigsétálunk a harmadik szinten, mintha nem is a belvárosban lennénk, hanem egy vidéki kertes házban. De a többi lakó is igyekszik, minden emeleten található virág, cserepes növény, sőt még egy kis narancsfa is.

 


 A sok növény és virág nemcsak kellemes látványt biztosít, hanem a kis, énekes madarakat is a lakóház környékére vonzza. Mi lehet nagyszerűbb élmény annál, mint a belváros szívben madárcsicsergésre ébredni? A Szentkirály utca 17. szám alatti társasház lakói önszorgalmukból ezt is elérték. 


  Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza