Az október 13-i önkormányzati választáson Pikó András, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás jelöltje 269 szavazattal előzte meg Sára Botondot, a Fidesz-KDNP jelöltjét, így ő lett Józsefváros új polgármestere. A képviselő-testületbe a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás jelöltjei közül tizenegyen, a Fidesz-KDNP jelöltjei közül hatan kerültek be. Józsefvárosban a részvételi arány 40,05 százalékos volt.
A fantáziában vagy éppen egy álomban az a legjobb, hogy elengedhetjük azokat a kötöttségeket és átszakíthatjuk azokat a korlátokat, amelyek megakadályozzák személyiségünk és vágyaink határtalan kiteljesedését. Hiszen ki ne akarna egy napra hercegnő, esetleg királyfi lenni, aki egy díszes palotában mondja ki a boldogító igent élete szerelmének. A Palotanegyed pedig éppen megfelelő hely arra, hogy a valóságból kiszakadva egy kicsit álmodozzunk és elképzeljük a saját mesénket.
A Palotanegyed sokunk lakóhelye és még többünk otthona. Új sorozatunkban olyan emberekkel beszélgetünk, akik itt élnek, munkálkodnak vagy teremtenek maradandó értéket a helyiek és az utókor számára. A kérdések ugyanazok, a válaszok mögött azonban különböző emberek jelennek meg, akikben egyvalami közös: szenvedélyük a Palotanegyed. Klein Annával beszélgettünk.
A Nemzeti Múzeum kertje – korabeli szóhasználattal a Muzi – hatalmas, árnyat adó fáival, üldögélésre csábító padjaival mindig is a béke szigetét jelentette a nyüzsgő fővárosban élők generációinak számára. És hogy ez továbbra se legyen másként, az elmúlt időszakban lezajlott megújulás részeként már egy játszótér is várja a családokat a Múzeumkert Pollack Mihály tér felőli oldalán, amelynek ünnepélyes átadására október 11-én került sor.
A Palotanegyed sokunk lakóhelye és még többünk otthona. Új sorozatunkban olyan emberekkel beszélgetünk, akik itt élnek, munkálkodnak vagy teremtenek maradandó értéket a helyiek és az utókor számára. A kérdések ugyanazok, a válaszok mögött azonban különböző emberek jelennek meg, akikben egyvalami közös: szenvedélyük a Palotanegyed. Birinyi Péterrel, a Mikszáth téri gyógyszertár vezetőjével beszélgettünk.
A rövidtávú lakáskiadás további szigorításán dolgozik az önkormányzat, miközben sorra újulnak meg az utcák kerületszerte és a Palotanegyedben. A városrész önkormányzati képviselője azt is szeretné elérni, hogy a jövőben csak azok kaphassanak parkolási engedélyt, akik életvitelszerűen laknak Józsefvárosban. A felülvizsgálat által elérhető parkolási koncepció részleteiről, valamint a kerületiek egészségbiztonságáról beszélgettünk Egry Attilával.