Józsefváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a kerület egyre szebb és rendezettebb legyen, hogy a lakosoknak még élhetőbb lakókörnyezetet teremtsen, ezért a köztisztaság javítására folyamatosan egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, egyre többet költenek.
Továbbra is jelentős kedvezménnyel válthatnak bérletet és jegyet az Erkel Színház egyes előadásaira a józsefvárosi lakosok. A jogosultságot – lakcímkártya bemutatásával – vásárláskor kell igazolni az Erkel Színház, illetve az Opera jegypénztáránál. Az újra elérhető kedvezmények a Józsefvárosi Önkormányzat és a Magyar Állami Opera – Erkel Színház együttműködésének köszönhetők.
Adománygyűjtő kampányt indít a Palotanegyedben működő Egyszülős Központ a Bonami home & living webáruházzal közösen. A szeptember 1-ig tartó időszak alatt az adományozó az iskolai felszerelések virtuális megvásárlásával könnyebbé teheti az egyszülős gyermekek iskolakezdését, ezzel segítséget nyújtva a gyermeküket egyedül nevelő anyukáknak és apukáknak.
Habár már az ókori görögök és rómaiak is elegyítették a bort vízzel, az első valódi, szikvízből, illetve szódából készült fröccsöt valószínűleg Fóton itták meg egy szüreti mulatságon, ahová Jedlik Ányos érkezett egy „ős-szifonnal”. A feltehetően kellemes fröccs-élményt Vörösmarty Mihály versben örökítette meg. A nyári nagy melegben – természetesen csak mértékkel – kellemes és népszerű szomjoltó napjainkban is a fröccs: de csak jó borból és szódából készítsük.
Sok mindenre lehet méltán büszke lakóhelyén végigsétálva a palotanegyedi polgár, többek között arra is, hogy a városrésznek saját galéria negyede van kialakulóban, és a már itt otthonra talált kiállítótermek között van a hazai kortárs képzőművészeket bemutató és képviselő galériák egyik zászlóshajója, a Molnár Ani Galéria is.
Közös együttgondolkodásra invitálták a palotanegyedi lakosokat Szilágyi Demeter és Egry Attila önkormányzati képviselők csütörtök este, ahol felidézték az elmúlt évek fejlesztéseit és vázolták elképzeléseiket a jövőre nézve, többek között a köztisztaság, a parkolás és a rövid távú lakáskiadás problémáit is érintve. A rendezvényen nem csupán a környéken lakók, hanem a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tagjai is részt vettek.