A rövidtávú lakáskiadás további szigorításán dolgozik az önkormányzat, miközben sorra újulnak meg az utcák kerületszerte és a Palotanegyedben. A városrész önkormányzati képviselője azt is szeretné elérni, hogy a jövőben csak azok kaphassanak parkolási engedélyt, akik életvitelszerűen laknak Józsefvárosban. Interjúsorozatunkban ezúttal az utcák felújításáról beszélgettünk Egry Attilával.
Jó hírrel örvendeztette meg Józsefváros – azon belül a Palotanegyed – lakosságát kerületünk önkormányzata: idősklub nyílik a városrészben a Vas és a Kőfaragó utca sarkán. A felújított, átalakítás előtt álló helyiségbe október 1-én ellátogatott Sára Botond polgármester, akit a bejárásra Egry Attila és Szilágyi Demeter a környék önkormányzati képviselői is elkísértek.
A rövidtávú lakáskiadás további szigorításán dolgozik az önkormányzat, miközben sorra újulnak meg az utcák kerületszerte és a Palotanegyedben. A városrész önkormányzati képviselője azt is szeretné elérni, hogy a jövőben csak azok kaphassanak parkolási engedélyt, akik életvitelszerűen laknak Józsefvárosban. Interjúsorozatunkban ezúttal az egészségbiztonságról beszélgettünk Egry Attilával.
Józsefvárosról és azon belül a Palotanegyedről sok minden elmondható, de hogy borvidék lenne, az az egy talán nem. De ez persze nem zárja ki, hogy borértő emberek teremjenek itt, mint ahogy azt sem, hogy itt éljen hazánk háromszoros – és ezzel örökös – sommelier bajnoka, aki ráadásul céljául tűzte ki, hogy megismertesse és megszerettesse az igazi magyar bort nem csak Józsefvárosban, de az egész országban. A kerületben született és most is a Krúdy Gyula utcában élő Kovács Antallal beszélgettünk.
Szombattól újra közlekedhetnek az autósok a Bródy Sándor utca Puskin és Vas utca közötti szakaszán, miután Sára Botond polgármester, valamint Egry Attila és Szilágyi Demeter, a környék önkormányzati képviselői átadták a forgalomnak a megújult útszakaszt. Bár a műszaki átadás-átvétel még közel két hétig tart, a lakók már a megszokott rendben parkolhatnak a környéken.
Interjú Józsefváros országgyűlési képviselőjével
A józsefvárosi fejlesztésekről, közbiztonsági intézkedésekről és a jövőbeni tervekről beszélgettünk Kocsis Mátéval, kerületünk országgyűlési képviselőjével.