A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete július 22-től augusztus 4-ig nyári igazgatási szünetet rendelt el. A szünet ideje alatt a Hivatal munkanapokon 08.00–12.00 óra között ügyeletet tart.
Vén János és Gaál Borbála idén ötven éve kötötték össze az életüket a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban. A házaspárt ez alkalomból nemcsak a család, hanem az önkormányzat nevében Egry Attila alpolgármester is köszöntötte: július 18-án egy hatalmas virágcsokorral, csokoládéval, egy üveg borral és a Turay Ida Színházba szóló jegyekkel lepte meg az ünnepelteket.
Együttműködési megállapodást kötött Józsefváros önkormányzata az egyik legjelentősebb magyar munkaadói érdekképviseleti szervezet, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetével.
A közelmúltban több panasz érkezett az önkormányzathoz egyfelől az elhanyagolt ingatlanokkal, másfelől az éjszakai nyitvatartást megszegő kerületi vállalkozásokkal kapcsolatban. Emiatt a képviselő-testület döntött a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet módosításáról: a változtatás lehetővé teszi a szabályozást megsértők esetében közigazgatási bírság kiszabását ezen esetekben is.
Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy az egykori józsefvárosi pályaudvar területére tervezett tízmedencés strand- és gyógyfürdő megvalósuljon. A beruházás előkészítési munkáihoz a kormány most 200 millió forintot támogatást biztosított. A koncepciótervek szerint – amelyeket Kocsis Máté, kerületünk országgyűlési képviselője és Sára Botond, Józsefváros polgármestere korábban mutatott be – a területre egy gyűrű formájú fürdőt álmodtak meg gyógyászati-, és gyermekrészleggel, valamint élményfürdővel.
Tovább javulhat a kerület közbiztonsága azáltal, hogy azokat a társasházakat, amelyek igénylik, vagyonvédelmi kamerákkal szereli fel az önkormányzat. A Sára Botond polgármester nevéhez köthető előterjesztésre – amelyre az önkormányzat 30 millió forintot fordít –, a július 4-ei testületi ülésen a kerület képviselői egyöntetűen igent mondtak.