Józsefvárosban mára számos családokat segítő szolgáltatás és program áll rendelkezésre, amelyekkel kerületünk önkormányzata támogatja az itt élőket, illetve amelyeket kerületünkben ingyenesen vehetnek igénybe a lakosok.
A palotanegyedi városképnek elengedhetetlen része a jezsuiták Lőrinc pap téri temploma, amelynek tetőhéjazat cseréje ezekben a hetekben zajlik. A munkálatok befejezte a nyár végére várható, mikortól is új palaborítás óvja a barátságos épületet, hogy a kerületbeliek és a nálunk megforduló turisták még sokáig gyönyörködhessenek szépségében, és a hívők kényelmesebb körülmények között járhassanak a szentmisékre. A templom megújulásához Józsefváros önkormányzata is hozzájárult.
Magyarország Kormánya már eddig is jelentős lépéseket tett a családok támogatása terén. A már bevezetésre került intézkedések – CSOK, jelzáloghitel-elengedés, családi adókedvezmény, első házasok kedvezménye – mellett július elsejétől újabb kedvezményes kölcsönök és vissza nem térítendő támogatások válnak elérhetővé.
„2016 decemberében döntöttünk arról, hogy a Józsefvárosban élő újszülöttek egyszeri születési támogatását – az 5000 forint értékű vásárlási utalványt – egy 10000 forint értékű babacsomaggal egészítjük ki, amit a családok automatikusan megkapnak az első védőnői látogatás alkalmával" - mondta el Sára Botond polgármester. Az ajándékcsomag megújult külsővel és tartalommal kényezteti a mamákat és babáikat.
Többek között egy idősklub létrehozása és a filmforgatások betiltása is napirendre került a közelmúltban a Palotanegyedben, amely nem csupán az itt élőknek jó hír. A részletekről Egry Attila alpolgármesterrel, a városrész egyik önkormányzati képviselőjével beszélgettünk.
Izgalmas bejelentésekben nem volt hiány a Civilek a Palotanegyedért Egyesület által szervezett lakossági fórumon csütörtökön este. A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban megrendezett eseményen szó esett a Múzeumkertben kialakítandó játszótérről, valamint a Krúdy Gyula utca, Mikszáth Kálmán tér és Lőrinc pap tér látványos megújulásáról is. A környéken élők kérdéseire ezúttal is Egry Attila és Szilágyi Demeter önkormányzati képviselők, valamint a koncepciótervek kialakításáért felelős szakemberek válaszoltak.