Kónya Sára egyetemi hallgató, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tagjának írása az Üllői út 24. alatt található Evangélikus Egyház székházáról, valamint a benne működő levéltárról és könyvtárról.
Bauer Sándor halálának 50. évfordulóján, január 23-án emlékezett meg Józsefváros önkormányzata az ifjú mártírról a Magyar Nemzeti Múzeum falán elhelyezett emléktáblájánál. A fiatalember 17 évesen, 1969-ben önként választotta a halált, szavai szerint hazaszeretetből és az orosz megszállók elleni tiltakozásul. A Józsefvárosi Önkormányzat nevében Sántha Péterné alpolgármester helyezte el az emlékezés virágait.
Egész éves programsorozattal emlékezik 1989-re idén a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), ahol jelentősen bővül a Seuso-kincset bemutató kiállítás, és többek között az antik Perzsiát és a XIX. századi kaliforniai aranyláz magyar szereplőit vizsgáló tárlatok is várhatók. A Múzeumkert rekonstrukciója február végére készülhet el.
Az idei évben is arra biztatja kerületünk önkormányzata és a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) a helyi lakosokat és az itt tanuló diákokat, hogy osszák meg velük vállalkozásindítással vagy vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos ötletüket a Vállalkozz Józsefváros! pályázat keretében.
A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz kéziratát. Ebből az alkalomból fejet hajtunk minden alkotó előtt, aki valamilyen módon gazdagította a magyar kulturális palettát. Józsefváros vezetése hagyományosan a Kölcsey utcában, a költő emléktáblájánál tartott megemlékezést, ahol Sára Botond polgármester helyezett el pénteken koszorút. A megjelentek előtt Benkő Péter színművész szavalta el a Himnuszt.
„Büszkék vagyunk arra, hogy egyre többen költöznek Józsefvárosba, és a közbiztonság, a köztisztaság további javításával, a szolgáltatások folyamatos bővítésével továbbra is ezen fogunk dolgozni, illetve azon, hogy Józsefváros egyre jobb hely legyen” – mondta lapunknak Sára Botond. Józsefváros polgármesterével a közösségi együttélés megszigorított szabályairól, a kerületet érintő beruházásokról, fejlesztésekről is beszélgettünk.