A nyár elmúltával immár hagyomány a Palotanegyedben, hogy izgalmas programokkal várják a kerület apraja-nagyját a Bródy-Ősz keretében. A szervező Civilek a Palotanegyed Egyesület (CaPE) ezúttal a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódva zenés műsorokkal, vívó bemutatóval és fényfestéssel is készült a Pollack Mihály téren.
Józsefvárosnak sok művész lakója volt és nagyon fontos, hogy az utókor úgy is kifejezi tiszteletét és elismerését, hogy emléktáblán megörökíti őket. A Palotanegyed egyik kis utcájában a Reviczky utca 7-es számú ház falán alig észrevehetően bújik meg egy emléktábla. Ezen Babits Mihály profilból ábrázolt arcmását láthatjuk, a felirat szerint „Ebben a házban lakott 1916-tól 1932-ig Babits Mihály.” A Szekszárdon született költő Budapesten először a tisztviselőtelepi gimnáziumban tanított, és az iskola közelében, a mai Bíró Lajos utcában lakott. Innen költözött a Reviczky utcába.
A Filmarchívum nemzetközi archívfilm-fesztiváljának idén egyik központi helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház, ahol szeptember 4. és 9. között tíz igazi klasszikussal várják a filmek szerelmeseit. Az Uránia-program különlegessége, hogy a vetítések többsége gálavetítés, amelyeken olyan világhírű alkotókkal találkozhat a közönség, mint például Claudia Cardinale vagy Klaus Maria Brandauer. A filmtörténet iránt komolyabban érdeklődőket két különlegesen izgalmas filmtörténeti előadás is várja, amelyeken mindent megtudhatnak a 3D-ről.
Az augusztus 29-ei rendkívüli ülésén esküt tett Sára Botond polgármester a Fővárosi Közgyűlésben. Mint ismeretes, Sára Botondot a július 8-ai időközi polgármester-választáson nagy fölénnyel választották Józsefváros első emberévé, így immár ő képviseli kerületünket a budapesti közgyűlésben.
Szeptemberben is folytatódik a Józsefvárosi Önkormányzat köztisztasági programja. A hónap első napján (szombaton) a Koszorú, a Békési, az Alföldi és a Kölcsey utcában, szeptember 2-án (vasárnap) pedig az Auróra, a Csepreghy, a Pál és a Jázmin utcában út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.
A közelmúltban megújult Józsefváros App mobilalkalmazás immár a közterületi hibák bejelentésére is alkalmas. Az applikációval többek között illegális szemétlerakást, megrongált köztéri eszközt vagy sérült útburkolatot is jelezhetünk az illetékeseknek, akik ezt igyekeznek a legrövidebb időn belül megszüntetni. Kipróbáltuk, működik.