A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13) korhatártól függetlenül vártak mindenkit, aki többet szeretett volna megtudni arról a most zajló átalakulásról, amely életünk majd’ minden területén érezteti hatását, és úgy hívják: digitalizáció.
Budapest lett Európa legjobb úti célja idén a European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet közönségszavazásán. A díj fennállása óta még egyetlen győztes sem kapott akkora nemzetközi támogatást, mint most Budapest.
A húsvétra való készülődés negyven napos időszakának kezdete a hamvazószerda, a katolikus egyház hívei számára szigorú böjti nap. A hagyomány szerint a mai napon háromszor szabad enni, de csak egyszer jóllakni, az étkezésekből pedig a húst el kell hagyni a 14 év felettieknek.
Kerületünk épített örökségét és az itt található szobrokat, művészeti alkotásokat bemutató sorozatunkban már ismertettük Uránia filmszínház jellegzetes, minden itt élő ember számára ismerős épületének történetét és szóltunk tervezőjéről is. Ezúttal a talán kevésbé szembetűnő, az utcán sétálók által talán észre sem vett, a homlokzatot díszítő domborművekről szólnánk a kedves olvasónak.
A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata azoknak a 10-18 év közötti általános vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók és országos vagy nemzetközi versenyen is bizonyítottak már. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra és egyéb sportoláshoz köthető költségek támogatására benyújtható pályázatokat a hónap végéig várja a MOL Alapítvány.
A farsangi időszak utolsó vasárnapján Erdő Péter bíboros mondott misét a fiatalokkal zsúfolásig megtelt Jézus Szíve Templomban.