Ingyenes úszásoktatáson vehetnek részt a józsefvárosi nagycsoportosok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanmedencéjében. A Józsefvárosi Önkormányzat és az NKE megállapodásának köszönhetően további kedvezményeket is kapnak az itt élők: a felnőtt úszó belépőjegy wellness használattal 1500 Ft helyett mindössze 800 Ft lesz. További jó hír, hogy az önkormányzat által fenntartott nyári napközis táborok 2019 nyarától a megújult Orczy parkban kapnak helyet.
A Józsefváros szélén húzódó mai Rákóczi út a XIX. század végén a főváros egyik meghatározó sugárútjává vált. Itt épült fel az Astoriánál a Nemzeti Színház és a Blaha Lujza téren a Népszínház – ezeknek a helyét ma már csak emlékmű jelzi. Azonban a kettő között ma is áll az az épület, amelyben az Uránia Ismeretterjesztő Társaság a tudomány népszerűsítését felvállalta. 1899-től tartottak mozgófilm-vetítéseket az épületben, amit a későbbiekben már csak erre a célra használtak.
A közterületek tisztán tartása közös feladatunk. A téli havas, csúszós időszakban erre kiemelten kell figyelnünk, hiszen akár komoly baleset is lehet abból, ha nem történik meg a síkosságmentesítés. Az alábbiakban összeszedtük, mely területeken, kinek, mi a feladata a síkosságmentesítésben.
Két díjjal is jutalmazták a józsefvárosi székhelyű – a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ támogatását korábban élvező – Medioworks Kft-t a közelmúltban. Az Európai Kereskedelem Napján Klauzál Gábor Elismerő Oklevelet vehetett át Bárány Tamás ügyvezető a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) rendezvényén, míg november végén Regionális Év vállalkozója-díjjal ismerték el tevékenységét a Regionális Príma díjátadó ünnepségen a RAM Colosseumban.
Nagyszabású fejlesztést tervez a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. A Szentkirályi utcában egy több mint 2500 négyzetméteres oktatási épületet alakítanak ki, a Bródy Sándor utcai műemléki melléképületben pedig egyetemi irodák kapnak majd helyet.
A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13) tartotta meg rendszeressé vált karácsonyi ünnepségét a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE), ahol ötven kerületi gyermek ünnepét tették még szebbé ajándékokkal, vidám programokkal. A Józsefvárosi Önkormányzat, a H13 és a CaPE közös rendezvényén Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő is részt vett, aki segített az ajándékok kiosztásában.