Palotanegyedi mindenes
Tizenharmadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Református Zenei Fesztivált, amelynek egyik látványos programeleme minden évben a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén éneklő, ötszáz fős fesztiválkórus szolgálata. Május 28-án az ökumenikus igehirdetéssel egybekötött esemény...
Időutazás számos régi történettel, anekdotával, korabeli pletykákkal tarkítva. Ezt ígéri az a tavasszal megvalósuló kulturális program, amelynek célja, hogy egy kellemes sétával egybekötve bemutassa a valaha kerületünkben élt, emlékezésre méltó hírességeket.
A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával a Mágnásfertály Séták keretében április 23-án ingyenes kultúrtörténeti sétán vehettek részt az érdeklődők a Palotanegyedben. A Szép szerelmek krónikája elnevezésű programon megjelentek betekintést nyerhettek a kerületben...
Az idei évben rendhagyó módon, a több városrészen áthaladó pesti Nagykörút múltját idézte fel a Budapest100 április 16-án és 17-én.
Józsefváros „főutcája” osztozott a kerület sorsában az elmúlt 200 évben. A második világháború előtt a pezsgő kulturális életű városrész központja volt, a kommunizmusban a kerülettel együtt lezüllesztették, majd az elmúlt években ismét a fejlődés útjára lépett.
Tasnádi István szűcscsaládba született: édesapja, bátyja, több unokatestvére is bőrrel, szőrmével dolgozott. 50 éve, hogy átvette apjától a József körúti üzletét. Mint mondja, mindig is a szakma szépsége és a vásárló elégedettsége érdekelte.
Sokszor gondolkodunk arról, hogy mit, hol érdemes vásárolnunk. Nem utolsó szempont az sem, hogy mit enged meg a pénztárcánk egy hétvégi nagy bevásárlás során. A Palotanegyedben működő termelői piac szombat délelőttönként friss árut kínál, elérhető áron.
Az ifjú mártír, Bauer Sándor halálának 47. évfordulójára emlékeztek a Nemzeti Múzeum kertjében. A fiatalember 17 évesen, önként választotta a halált, szavai szerint hazaszeretetből és az orosz megszállók elleni tiltakozásul. Bauer Sándor emléktábláját Sára Botond,...
Több újság beszámolt arról, hogy a Palotanegyedben lévő, a Szentkirályi utca és Múzeum utca sarkán álló házat lebontják és a helyére egy, a városképbe nem illeszkedő épületet építenek.
A kutyatulajdonosok nagy örömére befejeződtek a futtató felújítási munkálatai a Gyulai Pál utcában. A modernebb és az állatok számára biztonságosabb területet Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője adta át, aki reményét fejezte ki, hogy azt a...

összesen: 65 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 következő utolsó