podcast
Ahogy mindenki életét, úgy a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tevékenységét is alaposan átszabta a Covid19 járvány. Mit sikerült az idén elérni, és mit nem? Miben más az idei karácsonyi adománygyűjtés a kerületi gyerekeknek? Kiket és hogyan támogathatunk december 20-ig.
Mi a közös bennük: 1600 m2 sétáló és 11000 m2 csillapított forgalmú utca, felújított homlokzatok, megújult közterek, elkészült H13?
A helyi lakosok a Palotanegyedben is szinte ingyen parkolhatnak. Mit szólnának az autósok évi 57000 forint díjhoz? És mit szólnának az autó nélküliek, akik nem kapnak semmilyen támogatást, cserébe szívják mások kipufogógázát?
Mai podcastunk Budapest belső részének épített környezetéről, és annak védelméről, ill. nem védelméről szól. Vajon milyennek látjuk majd a Bródy Sándor utca 15-öt, vagy a Baross u. 40-et pár év múlva?
Budapest VIII. és IX. kerületének határán az Üllöi út-József krt. kereszteződésénél található a jelenleg felújítás miatt bezárt Iparművészet Múzeum. A gyönyörű szecessziós épülettel szemben az Üllői úton áll az utcafrontról kevésbé impozáns, és ám annál...
0,66 KM2 mindössze, mégis rengeteg palotát, egyetemet, múzeumot, kulturális értéket tartalmaz Józsefváros Kiskörút, Nagykörút, Üllői és Rákóczi út által határolt trapéz alakú része. A nyolcadik kerület „legbelsőbb”városrésze számtalan titkot és csodát rejt,...
A készülő kerületi klímastratégia a Palotanegyed lakóit is érinti. Július 14-én volt egy műhelybeszélgetés a polgármesteri hivatalban, ahol mindenki elmondhatta, hogy szerinte mik a legégetőbb gondok, és hogy ezek ellen mit kellene tennie a kerület vezetésének.
Szétvegyszerezett világunkban egyre fontosabb az egészséges élelmiszer, és persze az se mellékes, hogy lehetőleg minél közelebbről kerüljön az asztalunkra, minimalizálva így az ökológiai lábnyomát. Ezen dolgozik immár nyolc éve a Szatyorbolt, a Gyulai Pál u. 12 -ben
A közösségi udvar megszépítési pályázat egyik harmonikus eredménye lett öt éve a Lőrinc pap tér 3 zöld kertje. Itt mesélt Perényi László építészmérnök, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület elnöke a szervezetről, és a lokálpatriotizmusról.
A H13 az Európa Belvárosa program részeként valósult meg a Józsefvárosban, a Horánszky utca 13. alatt a fővárosi védelem alatt álló épület felújításával. A Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ 2012 őszén kezdte meg működését. Inkubátor, találkozási pont,...