Újjáépülő Palotanegyed
Egy szebb, zöldebb és családbarát Múzeumkert létrehozásának érdekében írt ki ötletpályázatot a Magyar Nemzeti Múzeum, amelynek eredményhirdetését augusztus 29-én tartották a múzeum Dísztermében.
A főleg idősek lakta Pál utca 6. szám alatti társasházban a közelmúltban avatták fel az új felvonót. A társasházi pályázat keretében megvalósult, mintegy tizenhétmillió forintos beruházáshoz az önkormányzat ötmillió forinttal járult hozzá.
Három új pályázatot hirdetett meg a Fővárosi Önkormányzat, amelyek célja a Budapest városképét meghatározó épített értékek megmentése és felújítása. A műemléki keretből az épületek, épületrészek eredeti állapotának visszaállítására, az építészeti...
A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy újra elindul a Fővárosi Közgyűlés által kiírt, közterületek komplex megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására vonatkozó TÉR_KÖZ pályázaton. A pályázat...
Pénteken este megnyitott a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány által működtetett Premier Kultcafé Örökmozgó Filmmúzeum elnevezésű moziterme a Palotanegyedben.
Megnyílt a Palotanegyedben, az egykori Vörösmarty mozi tereiben a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Premier Kultcafé, amely többek közt filmvetítéssel és kávéházi szolgáltatásokkal várja a látogatókat.
Józsefváros önkormányzata 2015-ben minden korábbinál nagyobb összeget, félmilliárd forintot biztosított társasházak felújítására. A pályázat rendkívül népszerű, 136 lakóház újul meg. A program idén is folytatódik: a társasházak 504 millió forintra pályázhatnak.
Szimbolikus időpontban, január 22-én, a magyar kultúra napján avatták fel Kölcsey Ferenc felújított emléktábláját a róla elnevezett utca 1. számú házának falán, a Palotanegyedben. Az újraavatásra a régi emléktábla megrongálódása miatt volt szükség, az eseményen...
Kortárs Galéria Negyed kialakítását tűzte ki célul a Józsefvárosi Önkormányzat, amely a Bródy Sándor és a környező utcákban valósulna meg. A projekthez korábban már kiválasztott, önkormányzati ingatlanokat előbb felújítják, majd pályázatot írnak ki a kiállítóterek...
A Józsefvárosban található Károlyi-Csekonics palotaegyüttes felújításáról és az előkészítés forrásairól döntött a kormány - az erről szóló határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.

összesen: 40 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 következő utolsó