Ezúttal Fiedler Péter, a Francois Fiedler Foundation elnökének jóvoltából négy festménnyel – a Palotanegyedből indult Fiedler Ferenc alkotásaival – bővült a tárlat, amelynek bemutatóját augusztus 4-én tartották a Magyar Nemzeti Múzeumban.
Józsefváros képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött arról, hogy elindul a Fővárosi Önkormányzat által, szeptember 30-i beadási határidővel kiírt TÉR_KÖZ pályázaton.
Modern és nívós környezetben gyógyulhatnak a gyermekek az új Gutenberg téri rendelőben, amelyet július 11-én adott át ünnepélyesen Kocsis Máté polgármester és Egry Attila alpolgármester az egészségügyi dolgozók jelenlétében.
Fiedler Ferenc, vagy, ahogyan a világon mindenhol ismerik, Francois Fiedler a Palotanegyedből indult, majd a második világháborút követően Franciaországban alkotott együtt a kor legnagyobb művészeivel. A festő születésének 95. évfordulója alkalmából a Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a Fiedler Művészeti Alapítvány emléktáblát helyezett el egykori lakhelye, a Krúdy Gyula utca 2. számú társasház falán. A megemlékezésen Sántha Péterné alpolgármester mondott köszöntőt.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján több fővárosi beruházás mellett kitért a Nemzeti Múzeumot és a Palotanegyedet érintő döntésre is.
A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy újra elindul a Fővárosi Közgyűlés által kiírt, közterületek komplex megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására vonatkozó TÉR_KÖZ pályázaton. A pályázat kapcsán a kerület folytatni kívánja az Európa Belvárosa Programot, amelyhez együttműködő partnereket keres.