Robotok, molekulák, mamutsimogatás
Csodálkozással átitatott kacagásokkal, nagy meglepődésekkel, kíváncsi tekintetekkel, érdeklődő arcokkal telt meg csütörtökön a Nemzeti Múzeum kertje. Az óvodás, általános- és középiskolás csoportokat, osztályokat, családokat, felnőtteket a Föld napja – IV. Tudományfesztivál vonzotta, amelyen közel harminc intézmény számtalan programmal várja a látogatókat.
Ötletes női cégek versenye a H13-ban
Egyedülálló régiós versenyt indított útjára Józsefváros vállalkozói inkubátorháza, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ. A vetélkedő döntőjét – amelyet olyan ötletgazdáknak, startup cégeknek rendeztek, ahol a tulajdonosok vagy az alapítók minimum fele nő – március 24-én tartották a H13-ban. Az öttagú zsűri valamennyi döntőbe jutott elképzelést díjazta.
Friss, egészséges ételekkel tölthetjük meg kosarainkat
A szép idő és a tavasz beköszöntével az őstermelők is újra visszatértek a Palotanegyedbe, hogy a Gyulai Pál utca Rákóczi út és Stáhly utca közötti szakaszán kialakított termelői piacon, szombatonként reggel 7 és délután 13 óra között friss, egészséges, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes, hazai termékekkel várjanak mindenkit, aki elérhető áron jó minőségű, egészséges és finom árukkal szeretné megtölteni kosarát.
Vállalkozói Fórum a H13-ban
A vállalkozások környezetében végbement aktuális változásokról tájékoztatta a kerületi vállalkozókat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. Az idei adóváltozásokra és az új hitellehetőségekre koncentráló szakmai előadások előtt Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere adott átfogó tájékoztatást a kormányzati és kerületi eredményekről és elképzelésekről.
Dalkincsünkkel ünnepeltünk
Január 22-én országszerte koncertekkel, irodalmi estekkel, díjátadókkal emlékeztek meg a Himnusz születésnapjáról, amelyet 1989 óta A magyar kultúra napjaként tisztelünk. Józsefváros a Párbeszéd Háza gyönyörű jezsuita kápolnájában rendezett ünnepi műsort.
Megszépült a bölcsőde
Új homlokzatot és modern nyílászárókat kapott a Horánszky utca 21. szám alatt található bölcsőde, de korszerűsítették a konyhát is.