A következő egy hónapban lehet pályázni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjra. A program célja a hátrányos helyzetű hallgatók tanulmányainak támogatása.
Elsöprő többséggel, országosan a szavazáson résztvevők több mint 98 százaléka döntött úgy, hogy nem ért egyet Brüsszel kényszerbetelepítési terveivel, és kinyilvánították, hogy saját maguk akarnak dönteni a jövőjükről.
Szeptember 29-én, csütörtökön 17 órától H.Bodó Józseffel, a forradalom elítéltjével, íróval beszélget Kondor Katalin újságíró a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban.
Október 2-án lesz a kötelező betelepítésről szóló országos népszavazás, a voksolásra jogosult több mint nyolcmillió választópolgár 3177 település 10 331 szavazókörében, illetve 105 külképviseleten személyesen szavazhat. Azok a választópolgárok, akiknek nincs magyarországi lakcímük, levélben adhatják le voksukat. A szavazóköri névjegyzék szeptember 30-án, pénteken 16 órakor zárul.
A Magyar Örökség Díjakat azoknak ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar társadalom erkölcsi és szellemi felemeléséhez. Idén a józsefvárosi Vasas Művészegyüttes is szerepelt a díjazottak között. A rangos eseményen kerületünket Sántha Péterné alpolgármester képviselte.
Folytatódik az 1956 Józsefvárosban – ott voltunk, láttuk, átéltük című beszélgetéssorozat a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. Kondor Katalin vendége ezúttal Bogyay Elemér közgazdász, a Magyarok Világszövetségének kanadai tisztségviselője lesz.