A költészet ünnepe
Igazi vásári forgatag, változatos programok és pezsgő hangulat várta augusztus 16-17-én a Múzeumkertbe látogatókat. A Palotanegyed Fesztivál részeként megrendezett „Költészet ünnep” című programsorozat vendégei kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas előadásokon és programokon vehettek részt. A közönséget a házigazda Józsefvárosi Önkormányzat nevében Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője köszöntötte.
Megújul a Pázmány Egyetem
Felállványozták a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szentkirályi utcai épületét. A kar szeptemberben már felújított tetőszerkezettel várja a diákokat, az iskola a beruházást saját forrásból fedezi.
Modern környezetben játszhatnak a gyerekek
Folytatódik és őszre teljesen megújul a Horánszky utcai Játékvár bölcsőde. A tavalyi homlokzati felújítás után idén az udvarra néző épületrészt korszerűsítik.
III. Lecsófröccs Piknik
Ingyen kóstoló, több mint 30 különféle lecsó, fröccsök, whiskey, vodka és sör alapú spriccerek: erről szólt a hétvége a Mikszáth Kálmán téren és környékén. A pikniken főzőversenyt is rendeztek, filmvetítést is tartottak.
Magdi nénit ünnepelték
A József körúton lakó Bácskai Győzőné a napokban ünnepelte 90. születésnapját. Ebből az alkalomból Egry Attila alpolgármester emléklappal és egy virágcsokorral köszöntötte a Magdi nénit. A több mint fél évszázadot pedagógusként dolgozó asszony vidáman fogadta az alpolgármester jókívánságait.
Etnozene vigadalom
A hétvégén egy pezsgő hangulatú „Etnozene vigadalomnak” lehettek részesei azok, akik ellátogattak a Múzeumkertbe.