Közösséget építünk
Szappanyos Tamás idén ünnepli 81. születésnapját. A kitűnő egészségnek örvendő úr 7 esztendős kora óta készít naplójegyzeteket, melyek első része – másfél évtizednyi időt felölelő szakasz – kötetbe rendezve a közelmúltban jelent meg a Kairosz Kiadónál.
A Józsefvárosi Önkormányzat idén is Józsefvárosi Aranykoszorú-díjjal jutalmazza a kerület legjobb iparosait, kereskedőit, vállalkozóit. A díjra minden józsefvárosi állampolgár javasolhat személyeket, hogy a szakmailag legjobbak vehessék át elismerésüket.
Gryllus Vilmos „Gyújtsunk gyertyát” című szerzeménye alapján készült alkotásokat várt a Józsefvárosi Galéria. A díjazottak december 12-én, szombaton vehették át az értékes ajándékokat a Szabó Ervin téri Palotapódiumon, sok meglepetés és gyerekkoncert kíséretében.
A Szentkirály utca 17. szám alatti társasház lakói mindent elkövetnek annak érdekében, hogy egy kis zöld csodát teremtsenek környezetükben. A virágokkal és egyéb növényekkel teli házba belépni igazi felüdülés a belvárosban.
A Bródy-ősz helytörténeti sétákkal, zenei és irodalmi programokkal, táncos műsorral és Józsefváros tortája kóstolóval várta az érdeklődőket november 7-én, Józsefváros 238. születésnapján, a Palotanegyedben.
Tolnai Imre október 11-én, dédunokája keresztelőjével egyidőben ünnepelte 90. születésnapját. A jó egészségnek örvendő Imre bácsit Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője köszöntötte egy kis ajándékkal és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke...
Néhány évvel ezelőtt még szürke beton fedte az udvarokat, mára azonban mindkét belső teret virágágyások, zöld felületek és díszes burkolat színesíti az ott lakók nagy örömére.
Július 3-án 17 órától a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ Galériában (1085 Budapest, Horánszky u. 13.) várnak minden kedves érdeklődőt Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázat legszebb munkái.
Németh Lajos képeiből nyílt kiállítás a Párbeszéd Házában. A 91 éves festőművész munkáit június 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők munkanapokon 15 és 18 óra között.
Április elején töltötte be a 90. életévét Dévényi Miklósné. Edit néni 1945-től, vagyis 20 éves kora óta a Palotanegyed lakója. A szépkorú hölgyet emléklappal és virágcsokorral köszöntötte a Józsefvárosi Önkormányzat.

összesen: 50 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 következő utolsó