Kerületi hírek
A következő egy hónapban lehet pályázni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjra. A program célja a hátrányos helyzetű hallgatók tanulmányainak támogatása.
A közelmúltban több médium is beszámolt arról, hogy a Gutenberg tér 1. szám alatt muszlim imaházat tervez létrehozni a Jótékonysági Béke Alapítvány. A téma szeptember 8-án, a képviselő-testületi ülésen is felmerült. Kocsis Máté polgármester ezzel kapcsolatban elmondta:...
Szeptemberhez közeledve a tanévkezdéshez nyújt segítséget az önkormányzat az első évfolyamos józsefvárosi kisdiákok szüleinek: az 5000 forint értékű iskolakezdési utalvány szeptember 8-ig vehető át a Polgármesteri Hivatalban.
A Józsefvárosi Önkormányzat lakáspályázatot írt ki a kerületben található felsőoktatási intézményben tanuló diákok, valamint oktatók, tanárok és kutatók részére. A pályázatok benyújtásának határideje augusztus 31.
Építési munkálatok kezdődnek a Palotanegyedben, amelyek érintik a Krúdy, a Horánszky, a Bródy Sándor és a Mária utca valamint a Lőrinc pap tér forgalmát is. A változások július 4-i héttől lépnek életbe és várhatóan 2017. március 15-ig tartanak.
Papp József – vagy ahogyan mindenki ismeri, Postás Józsi – 44 éven át hordta a leveleket, küldeményeket körzetében, a Palotanegyedben. Mindenkit ismert, mindenkihez volt egy jó szava, valószínű éppen ezért 2000-ben Az év postásának is megválasztotta a Magyar Posta Budapesti...
1920. június 4-én írták alá az első világháborút lezáró békeszerződés hazánkra vonatkozó okmányát, amelynek rendelkezései nyomán mintegy 3,3 millió magyar lett a szomszédos országok – gyakran másodrendű – állampolgára.
Idén is lesz Kórusok éjszakája, amelynek keretében több mint 500 énekhang szólal meg 76 koncerten Józsefvárosban, a Palotanegyed 15 különböző helyszínén. A zenés forgatag június 4-én, délután négy órakor kezdődik az Éneklő Utcával a Kálvin téri aluljáró Baross utcai...
A Magyarországi Református Egyház tulajdonába adja a kormány a Józsefvárosban található Károlyi-Csekonics-palotaegyüttest, amelyről együttműködési megállapodást írt alá Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó István, az egyház zsinatának...
Budapest Józsefvárosi Önkormányzat a Föld Napja alkalmából virágosítási akciót hirdet, amelynek keretében 1956 darab virágot ajándékoz a józsefvárosi házak lakói és lakóközösségei számára.

összesen: 80 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 következő utolsó