Kerületi hírek
A Józsefvárosi Önkormányzat a Föld Napja alkalmából rajzpályázatot hirdet kerületi óvodásoknak és iskolásoknak. A zsűri által a legjobbnak ítélt rajzok Józsefváros felújított tereit fogják díszíteni, és tíz nyertes pályázó ajándékban is részesül.
A Palotanegyedben található Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalban (KIH) tartották meg a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja (FKÖ) 2015. évi őszi szemeszterének záró, és a 2016. évi tavaszi szemeszter nyitórendezvényét.
2015-ben csaknem 355.000 turista látogatott Józsefvárosba, amellyel kerületünk újra a harmadik legtöbb vendéget fogadó település lett Magyarországon – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felméréséből.
Az egyik legnépszerűbb nemzetközi utazási portál évről évre rangsort készít a legjobb szállodákról az utazók véleménye alapján. A tavalyi év visszajelzéseit figyelembe véve a legjobb magyarországi hotel a Palazzo Zichy, amely a Palotanegyedben, a Lőrinc pap téren található.
A felújítást követően a Magyarországi Református Egyház tulajdonába adja a Józsefvárosban található Károlyi-Csekonics-palotegyüttest a kormány - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.
Folytatódnak az útfelújítások az Európa Belvárosa Program II. negyedik ütemének keretében, ezért december 2-től újabb forgalmi rend változás lépett életbe a Bródy Sándor utca és Puskin utca kereszteződésénél.
Ötletpályázatot írnak ki a Palotanegyedben található Magyar Nemzeti Múzeum kertjének megújítására. A tervek szerint 300 millió forintot különít el a kormány azért, hogy egy méltó múzeumkert jöhessen létre.
A Józsefvárosi Önkormányzat is támogatja azt a kezdeményezést, amely egy új globális éghajlatvédelmi megállapodás létrehozása érdekében a világ vezetőit ösztönzi egységre és cselekvésre.
Budapest lett a világ második legjobb városa a vezető amerikai utazási magazin, a Conde Nast Traveller internetes szavazásán, a magyar főváros több mint 86 ezer szavazatot kapott - alig maradva le a győztes Firenzétől - a 25 városból álló listán. A harmadik hely idén Bécsnek...
Harckocsit állítanak ki a Magyar Rádió udvarán

összesen: 80 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 következő utolsó