Kilenc év után új, teljes körű fővárosi biciklis térkép jelent meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kiadásában, amely minden korábbinál jobban fókuszál a városi kerékpározáshoz kapcsolódó legtöbb információ megjelentetésére. A társaság a honlapján egy, a kerékpározással kapcsolatos tudnivalókat összegyűjtő új oldalt is indított.
Közel fél évszázada, 1970-ben alakult meg Musica Sacra Kórus, a Palotanegyed-béli Jézus Szíve-templom leghosszabb ideje működő énekegyüttese. A kórus karnagya, Rónaszéki Tamás 1977-ben csatlakozott az együtteshez, amelynek már harminc éve a vezetője is egyben. A hegedűművész-tanárral személyes élményein keresztül a nagymúltú, és máig töretlenül aktív kórus történetéről és mindennapjairól beszélgettünk annak apropóján, hogy kerületünk ebben az évben Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetéssel ismerte el a közösség eddigi munkáját.
Szeptember 3-ától ismét teljes vonalán járnak a nagykörúti villamosok, befejeződik az Oktogon és a József utca közötti, június 16-án kezdődött felújítás. Előtte, augusztus 25-től, szombattól szeptember 2-ig, vasárnapig a Széll Kálmán tér és az Oktogon között továbbra is villamossal, Dél-Buda és az Oktogon között pedig pótlóbusszal lehet majd utazni.
Augusztus 20-án államalapító Árpád-házi Szent István királyunkra emlékeztünk. A nagy magyar uralkodónak a fővárosban több szobra áll. Kétségtelenül a legismertebb ezek közül a budai várban, a Mátyás-templom mellett álló Stróbl Alajos alkotás, és a Hősök terének kezdő királyszobra, ami Senyei Károly műve.
„Szent István öröksége nem halványult el, sőt, tanításai újra erős életre keltek, s akik nem őrzik hagyatékát, azok nyelvünk, kultúránk, hagyományaink és megmaradásunk zálogát dobják el. A magyarság mai léte a kereszténységgel szorosan összefügg, hiszen ha István nem ismerte volna fel a keresztény hit megtartó erejét, ma már csak a történelemkönyvekben létezne a magyarság” – mondta Sára Botond polgármester augusztus 20-án a józsefvárosi Golgota téren. A beszédet követően a Turay Ida Színház műsorában Hűvösvölgyi Ildikó, Kurkó J. Kristóf, valamint a Csepeli Öregtáncosok együttese lépett fel. Az új kenyeret Michels Antal plébános áldotta meg.
A Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért kuratóriuma pályázatot hirdet a józsefvárosi középiskolák 10-11. évfolyamára járó, kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő diákjai számára. A tehetséges tanulók mellett a józsefvárosi lakosok, illetve a kerületi székhelyű intézmények, szervezetek is pályázhatnak támogatásra.