Az elmúlt években a Józsefvárosi Önkormányzat állami segítséggel több mint 5 milliárd forintot fordított a kerület közbiztonságának javítására. Ennek is köszönhetően az elmúlt 8 évben felére csökkent az elkövetett bűncselekmények száma, a lakosság szubjektív biztonságérzete pedig jelentősen javult. „A munka folyamatos, az idei évben a 3,3 milliárd forintos pénzmaradványból további 100 millió forintot fordítunk a rend megőrzésére, ami azt jelenti, hogy az idén mintegy 800 millió forint jut a kerületben erre a területre” – mondja Sára Botond alpolgármester, hozzátéve, hogy az idei év fő feladata a közbiztonság mellett a köztisztaság javítása.
A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) legújabb, Tolongó idők című időszaki kiállítása a magyar grafikai plakát első száz évéből mutat be válogatást. A tárlat a múzeum csaknem 45 ezer darabból álló plakátgyűjteményéből válogatva azt mutatja be, hogy a fejlődés bűvöletében élő magyar társadalom mit láthatott 1890 és 1989 között az akkori „üzenőfalon”.
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) immár tíz éve munkálkodik azon, hogy a Józsefvárosi Önkormányzattal együttműködve kulturális és közösségépítő programjaival, lakossági fórumjaival szebbé, jobbá és pezsgőbbé varázsolja a mindennapokat az újjáépülő Palotanegyedben. A június 13-án megtartott születésnapi ünnepségnek a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ adott otthont.
Idén negyedszerre ad helyet a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ a Kiss Ildikó iparművész és rajztanár által megálmodott Körúti Rajziskola hagyományos év végi kiállításának. A megnyitót június 8-án tartották, a tárlat június 22-ig tekinthető meg a H13 galériájában.
Újabb színfolttal gazdagodik a józsefvárosi sportéletet: június 12-én délelőtt egy tíz pástos vívóterem nyílt meg a Palotanegyedben. A Belvárosi Vívó Sportegyesület által működtetett vívóterem a Józsefvárosi Önkormányzat és a Magyar Vívószövetség támogatásával létesült a Krúdy Gyula utca 3. szám alatt. Az ünnepélyes megnyitón a nemzeti színű szalagot Sára Botond alpolgármester, Csampa Zsolt, a vívószövetség elnöke és Gáborján Rita, az egyesület társelnöke vágta át.
Június 9-én (szombaton) a Teleki tér egy részén, a Szentkirályi és a Reguly Antal utca egy-egy szakaszán, június 10-én (vasárnap) pedig a Teleki tér másik felén, a Kálvária utcában és a Bacsó Béla utcában út-és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos parkolni.