Strand és gyógyfürdő épülhet a kerületben, a volt Józsefvárosi pályaudvar területén. A koncepciótervek szerint a körülbelül tízmedencés fürdő egyidejűleg mintegy félezer ember befogadására lenne alkalmas. A fürdő létesítésére vonatkozó terveket csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette Kocsis Máté, Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselője, volt józsefvárosi polgármester, Sára Botond alpolgármester és Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója. Kocsis Máté hangsúlyozta: a strand a volt pályaudvar területén létrejövő szabadidő-, sport- és kulturális központ egyik része lesz. Fürdő az 1980-as évek vége óta nem épült Budapesten.
Június 30-án (szombaton) az Illés, a Bérkocsis és a Futó utca egy-egy szakaszán, július 1-én (vasárnap) pedig a Scheiber Sándor, a Dugonics utcában, valamint a Bérkocsis és a Bláthy Ottó utca egyes szakaszain út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.
A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) József nádor-termében nyílt kiállítás kedden A Seuso-kincs címmel; a szerdától látogatható tárlat a késő római kincslelet mind a 14 jelenleg ismert darabját, valamint az egykor azokat rejtő rézüstöt is bemutatja.
A nyár előtti utolsó Üzleti Klubra gyűltek össze június 26-án a kerület vállalkozói a Diák és Válallkozásfejlesztési Központban (H13), a Horánszky utcában. Az érdeklődőknek Egry Attila alpolgármester számolt be a közelmúlt eseményeiről, a kerület előtt álló feladatokról, valamint a városvezetés terveiről, majd Szűcs Mátyás fejlesztési tanácsadó, a Széchenyi Programiroda munkatársa ismertette azt a lehetőséget, amellyel a hazai cégek jelentős támogatással gyakornokot fogadhatnak.
Sanghaj Changning kerületéből érkezett küldöttség Józsefvárosba, a hatfős delegáció a kerületi és a hazai egészségügyi ellátórendszert tanulmányozta. A vendégek ellátogattak a Szent Kozma Egészségügyi Központba is, ahol a szűrőszombat kapcsán megismerkedtek a járóbeteg-szakellátás működésével, a Polgármesteri Hivatalban pedig megismerkedtek az önkormányzat működésével, illetve meghallgathattak egy előadást a magyar egészségügyről.
Minden eddiginél több látogató vett részt az immár tizenhatodik alkalommal megrendezett Múzeumok éjszakáján, melynek keretében országszerte mintegy 400 intézmény csaknem kétezer programmal várta a közönséget június 23-án. A kerületünkben található helyszínek is számos izgalmas programot kínáltak minden korosztály számára.