Az állami rendezvényekhez hasonlóan a megyei jogú városokban is akadálymentessé teszik a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó eseményeket – jelentették be május 9-én a Palotanegyedben található Premier Kultcaféban. Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta: szeretnék elérni, hogy a fogyatékossággal élők is méltó módon tudjanak részt venni a nemzeti ünnepeken.
Józsefváros önkormányzata és a VIII. kerületi Rendőrkapitányság összefogásának köszönhetően már a harmadik körzeti megbízotti iroda nyílik meg kerületünkben – erről a képviselő-testület korábbi ülésén döntött. A Gutenberg téri iroda – amely bűnmegelőzési feladatokat is szolgál – lehetővé teszi majd, hogy a rendőrségnek személyesebb kapcsolata alakuljon ki a környéken élőkkel.
A következő napokban Luke Evans és Daniel Brühl népszerű színészekkel is összefuthatnak a palotanegyedi lakosok: nálunk forgatják Az elmeorvos című, 10 részes minisorozat egyes jeleneteit. A stáb a munkálatok miatt május 9. és 19. között közterületet foglalt az Ötpacsirta, a Bródy Sándor, a Múzeum és a Baross utcában.
Idén is meghirdették a Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázatot, amelyre rajzokat, festményeket várnak a szervezők bármiről, ami igazán érdekli a pályázó óvodás, alsó- és felső tagozatos általános iskolás gyermekeket. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a III. Bródy Piknik családi és gyermeknap a Palotanegyedben rendezvénysorozaton kerül sor május 27-én.
Józsefváros az elmúlt években rendszeresen a legtöbb vendéget fogadó budapesti kerületek között szerepel, több külföldi szakportál cikkezett fejlődéséről, számos elismert szállodájáról. Éppen ezért a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal – amelyhez kerületünk tavaly csatlakozott – legutóbbi ülését április 27-én a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban tartotta. A fórumon – amelynek célja, hogy észrevételeivel segítse Budapest turisztikai elképzeléseit – Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke mondott köszöntőt.
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület eltökélt célja a városrészben található értékek összegyűjtése és közkinccsé tétele. Ennek keretében immár harmadik kötetéhez ért az a 2014-ben elindított könyvsorozat, amely ezúttal az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem zsinagógai ablakait mutatja be.