Immár 195 éve annak, hogy 1823. január 22-én Kölcsey Ferenc megajándékozott minket a Himnusszal. 1989 óta erre a jeles eseményre emlékezünk ezen a napon, fejet hajtva minden alkotó előtt, aki valamilyen módon gazdagította a magyar kultúra színes palettáját. Kerületünkben Józsefváros önkormányzata nevében Sántha Péterné alpolgármester helyezte el a költő emléktábláján az emlékezés koszorúját.
A Fidesz országos választmánya keddi ülésén döntött a kormánypártok 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről. A budapesti 6. számú – Józsefvárost és Ferencváros egy részét magában foglaló – választókerületben Kocsis Máté józsefvárosi polgármester indul az április 8-ai parlamenti választáson. Az 1. számú – az I. és az V. kerület, valamint a VIII. és IX. kerület egy része – választókerületben Hollik Istvánt jelöli a kormánypárt.
Az előkészítési munkálatok befejeztével januárban indul a Magyar Nemzeti Múzeum kertjének teljes körű rekonstrukciója, amelynek során megújul a növényzet, felújítják a teljes közműhálózatot és restaurálják a kert szobrait is. A tervek szerint a megszépült kertet a látogatók nyár végén vehetik birtokba, a munkálatok ideje alatt a Magyar Nemzeti Múzeum változatlanul látogatható.
A Semmelweis Egyetem II. számú Belgyógyászati Klinikája új kardiológiai őrzővel bővült, melyet ünnepélyesen január 15-én adták át. A beruházás összesen mintegy 100 millió forintba került.
A Molnár Ferenc Angol–Magyar Két Tannyelvű Általános Iskola diákjai már számtalanszor értek el kiemelkedő eredményeket az országos elsősegélynyújtó versenyeken. Tudásukat és sikereiket most tovább gyarapíthatják azoknak a szimulációs eszközöknek köszönhetően, amelyekkel az intézmény egy sikeres pályázat révén gazdagodott.
Hatodik alkalommal tartotta meg évindító fórumát a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) január 11-én, melynek során a városrészben működő kulturális intézmények képviselői, valamint helyi vállalkozások vezetői megosztják egymással tapasztalataikat és közösen gondolkodnak a negyed jövőjéről. Az idei évben is a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ adott otthont az eseménynek, melyen Egry Attila alpolgármester, a Palotanegyed önkormányzati képviselője is részt vett.