Az önkormányzat felelős gazdálkodásának köszönhetően 3,3 milliárd forintot fordíthat 2018-ban a kerület további fejlesztésekre. Az idén – a tavalyi évhez hasonlóan – a költségvetésből 1 milliárd forint jut társasházak felújítására, amelyet most további 500 millió forinttal egészítenek ki. Mint Sára Botond alpolgármester lapunknak elmondta: jelentős támogatásokban részesülnek a bérlakásban élők is, több bérlakás- és bérház-felújítási program is indult, az erre fordítható keretet a maradványpénzekből 200 millió forinttal bővítették.
Június 4-e a trianoni békediktátum aláírásának évfordulója. E napon – a Nemzeti Összetartozás Napján – arra emlékezünk, hogy bár 98 évvel ezelőtt országunkat szétszabdalták, a magyar nemzet egységes, a határok nem választhatják szét. Józsefváros a Szabó Ervin téren, a Magyar Igazság Kútjánál tartotta ünnepélyes megemlékezését, amelynek vendége Wittner Mária ’56-os szabadságharcos, kerületünk díszpolgára volt, beszédet mondott Sára Botond alpolgármester és műsort adott a Magyar Örökség-díjas Kodály Zoltán Férfikar.
Június 2-án (szombaton) a Dankó utca egy szakaszán, a Fecske utcában, a Szentkirályi utca egy részén, míg június 3-án (vasárnap) az Őr utcában, a Szentkirályi utca és a Reguly Antal utca egy-egy szakaszán út-és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos parkolni.
Május 29-én – lévén a hónap utolsó keddje – ezúttal is megtartották a kerületünk önkormányzata által életre hívott Üzleti Klubot a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13). Ez alkalommal Egry Attila alpolgármester tájékoztatta a városrészünk kínálta lehetőségekről, a költségvetés helyzetéről, valamint a pályázati lehetőségekről az érdeklődőket, majd Fábián Gida befektetési menedzser, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. munkatársa mutatta be a társaságuk által kínált befektetési programokat.
Június negyedikén, hétfőn este 18 órától a Nemzeti Összetartozás Napján a Szabó Ervin téren tartja megemlékezését Józsefváros önkormányzata a trianoni békediktátum aláírásának 98. évfordulójára emlékezve. Az ünnepségen beszédet mond Sára Botond alpolgármester és Wittner Mária ’56-os szabadságharcos. Zenei műsort ad a Kodály Zoltán Férfikar. A megemlékezés után mécsesek elhelyezésére kerül sor a Magyar Igazság Kútjánál.
Emlékfa ültetésével tisztelgett egykori igazgatója, Nékám Lajos munkássága előtt a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika az intézmény alapításának 125-dik és a professzor születésének 150-dik évfordulója alkalmából május 25-én. Az eseményen a bőrklinika igazgatója, Dr. Sárdy Miklós és Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere méltatta a kiváló tudós életútját, majd elültették azt a ginkgo facsemetét, amely remélhetőleg évtizedekig emlékezteti majd a Mária utca és az Üllői út sarkán az arra járókat Nékám professzor érdemeire.