A március 15-ei ünnephez kapcsolódóan forgalmirend-változás lép életbe Budapest több pontján – hívja fel az autósok figyelmét a Budapesti Rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon. A korlátozások érintik a Palotanegyedet is. Ezeken a napokon fokozott figyelemmel és ne megszokásból közlekedjenek.
A nyolcvan esztendős Sipka László 35 éve él a kerületben. A Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat és a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tagja a fényképezőgépe segítségével mindig az élet örömeit örökítette meg. Ezt a szemléletmódot kívánta bemutatni a H13-ban március 9-én nyílt fotókiállításán keresztül.
A közelmúltban ünnepelte 120 éves fennállását az Uránia Nemzeti Filmszínház épülete. Az 1890-es évek közepén az akkori Kerepesi, a mai Rákóczi úton, eredetileg mulatónak, azaz korabeli kifejezéssel élve orfeumnak épült.
Az idei évtől már nincs szükség önerőre Budapest legkedvezőbb mikrovállalkozói hitelkonstrukciójának igényléséhez, amelynek keretében 10 millió forintos összegig, akár 2,4 százalékos kamattal is hitelhez juthatnak a józsefvárosi vállalkozások – jelentették be a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban tartott tájékoztatón február 20-án.
Kétnapos programmal várta február 16-án és 17-én a Józsefvárosi Önkormányzat a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban a 18 és 35 év közötti korosztály képviselőit. A sikeres vállalkozóvá váláshoz előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és szakmai programokkal járultak hozzá szervezők a Gyere Haza Alapítvány és az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete partnerségében. A Miniakadémia megnyitóján kerületünk nevében Sára Botond alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.
A Pál utcai fiúkból ismert hangulatot fogja idézni, és a környék lakói, diákjai, látogatói által jól használhatóvá és szerethetővé válna a megújulás előtt álló Múzeumkert – ismertették a szakemberek a terveket február 10-én Magyar Nemzeti Múzeumban tartott lakossági fórumon. A programon bemutatták a kert építéstörténetét és műemléki értékeit, a jelenlegi helyzetet, valamint felvázolták a tervezett rekonstrukció elemeit is.