Szeptember 1-től a Haller utcából az Auróra utcai Szent Kozma Egészségügyi Központ földszintjére költözik a józsefvárosi lakosok számára biztosított 24 órás kijáró és ambuláns központi felnőtt háziorvosi ügyeleti és sürgősségi ellátás. A szomszédos kerületből Józsefváros központi, frekventált helyszínére költöző ellátással tovább javul az itt élők egészségbiztonsága.
Mintegy 12 ezer kérdőív érkezett vissza a lakosoktól annak a kerületi konzultációnak a keretében, amelyet Józsefváros vezetése indított közbiztonság és köztisztaság témában. A józsefvárosiak a nagyobb rend és biztonság mellett tették le a voksukat.
Zsom Imre és felesége, Zsom Imréné Juhász Mária idén ünneplik negyvenedik házassági évfordulójukat. A jeles alkalomból az önkormányzat nevében Egry Attila alpolgármester köszöntötte őket egy gyönyörű virágcsokorral, egy palack finom borral és a Turay Ida Színház egy tetszőleges előadására szóló jegyekkel. A házaspárról a hosszú és jó házasság titkáról és az együtt töltött évekről beszélgettünk.
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) több mint tíz éve munkálkodik azon, hogy a Józsefvárosi Önkormányzattal együttműködve kulturális és közösségépítő programjaival, lakossági fórumaival szebbé, jobbá és pezsgőbbé varázsolja a mindennapokat a folyamatosan fejlődő Palotanegyedben. Az egyesület múltjáról és jövőjéről beszélgettünk Perényi Lászlóval, a CaPE elnökével.
Negyvenöt évig tanított, mindig azt kereste, hogyan teheti boldoggá diákjait, és a mai napig levelezik velük. Klári néni idén 90 éves. A kerek születésnap alkalmából augusztus 14-én Egry Attila alpolgármester köszöntötte fel a szépkorú hölgyet csokoládéval, egy virágcsokorral és egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt oklevéllel.
Az elmúlt évekhez hasonlóan papír-, írószerek, füzetek vagy tolltartó vásárlására minden kerületi lakcímmel rendelkező első osztályos diák két darab iskolakezdési utalványt kap ajándékba, összesen 5000 forint értékben a Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából.