A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testületi határozat alapján pályázatot írt ki VIII. kerületi önkormányzati tulajdonú lakások bérlői számára. Az otthon-felújítási programra – amelyben 50 és 500 ezer forint közötti összegre lehet pályázni – a képviselő-testület vissza nem térítendő támogatásként 60 millió forintot különített el az idei költségvetésében.
Picinyke üzlet bújik meg szerényen a Palotanegyedben, a Bródy Sándor utca 23/A szám alatt. Pedig szerénységre semmi oka: aki egyszer már betért ide, és belekóstolt a helyben készülő cukrászsüteményekbe, az tudja, kis helyen is lehet hatalmas dolgokat alkotni. Szabóné Kovács Reginával, a Budapest Cukrászda egyik tulajdonosával beszélgettünk.
A Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi lakosok nyugalmának biztosítására, környezetük harmóniájára, békességére törekszik. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen újabb lépéseket tettek ennek érdekében: határozatokat fogadtak el az élhetőbb Palotanegyedért, melyek zavartalanabb közlekedést és parkolást, az időseknek programlehetőséget és közösséget biztosítanak, valamint a meglévő zöldfelületek védelméről is döntöttek.
Kerületünk vállalkozói a hónap utolsó keddjének délelőttjére már régóta nem szerveznek programot, hiszen tudják: ekkor tartják a Józsefvárosi Üzleti Klubot a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13).
Idén nyolc alkotóművész munkásságát ismerték el Balázs Béla-díjjal, ezért az Uránia Nemzeti Filmszínház június 2. és 18. között vetítéssorozatot rendez az alkotók tiszteletére.
A józsefvárosi lakosok továbbra is jelentős kedvezménnyel válthatnak bérletet és jegyet az Erkel Színház egyes előadásaira. A jogosultságot – lakcímkártya bemutatásával – vásárláskor kell igazolni az Erkel Színház, illetve az Opera jegypénztáránál. Az újra elérhető kedvezmények a Józsefvárosi Önkormányzat és a Magyar Állami Opera – Erkel Színház együttműködésének köszönhetőek.