Európai parlamenti választás
Május 26-án, vasárnap valamivel kevesebb mint 8 millió választópolgár dönthet arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben (EP) a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet.
Hatodik éve kerül rendszeresen kiírásra a Párizsban alkotó neves magyar képzőművészről elnevezett Francois Fiedler Gyermek és Ifjúsági Rajzverseny, ahová az ország minden részéből érkeztek alkotások. A kiválasztott pályaműveket a Palotanegyedben, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) galériájában állították ki, ahol május 20-án az ünnepélyes megnyitó keretében átadták a legjobbaknak járó díjakat és okleveleket is.
Egy város, huszonhárom kerület, legalább kétmillió lakos és naponta sokmillió élmény – Budapest igazi nagyváros, amelynek minden szegletében, minden percben történik valami. Akit megihletett a főváros vagy megosztaná kedvenc budapesti történetét, írja meg maximum 100 szóban, és küldje be a 100szobanbudapest.hu-ra július 15-ig.
A legkiválóbb kortárs magyar zeneszerzők egyházi művei szólalnak meg a Jézus Szíve Jezsuita Templomban május 22-én és 25-én, Úti Boldogasszony ünnepe alkalmából.
Interjú Józsefváros polgármesterével
A kerület rendje, biztonsága és a további feladatok feltérképezése érdekében konzultációt indít Józsefváros önkormányzata. A konzultáció mellett közbiztonsági beruházásokról, a társasházak felújítására szánt újabb egymilliárd forintról, az építkezések okozta kellemetlenségekről, illetve Józsefváros bérlakás-állományának felméréséről is beszélgettünk Sára Botonddal. Józsefváros polgármestere kiemelte: olyan város építése a cél, ahol a gyermekek biztonságban érezhetik magukat, és olyan családbarát környezetben tudnak felnőni, amelyre majd szívesen emlékeznek vissza.
Egy új esztendő mindig tartogat kihívásokat, azonban arra is lehetőséget ad, hogy átgondoljuk az elmúlt időszak történéseit és a jövő lehetőségeit. Nincs ez másként a Palotanegyedben sem, ahol soha nem áll meg az élet. Szilágyi Demeter önkormányzati képviselővel beszélgettünk a városrészben zajló felújításokról és a Blaha Lujza tér rekonstrukciójáról.